ΕΛΛΑΔΑ

«Πάρτι» με πλαστά δικαιολογητικά στο Δημόσιο

«Πάρτι» με πλαστά δικαιολογητικά στο Δημόσιο

- Στο στόχαστρο 35.000 μονιμοποιήσεις

-Είχαν παραποιήσει είτε τον βαθμό, είτε το ίδιο το απολυτήριο του Λυκείου

Πάρτι με πλαστά δικαιολογητικά είχε στηθεί από επιτήδειους στο Δημόσιο με στόχο την πρόσληψη ή τις προαγωγές δημοσίων υπαλλήλων.

Οι έλεγχοι δείχνουν ότι σε επίπεδο υπαλλήλων μέσης εκπαίδευσης είναι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες εκείνοι που πλαστογράφησαν είτε τον βαθμό του απολυτηρίου, είτε το ίδιο το απολυτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Eθνους», το ποσοστό των πλαστών δικαιολογητικών σε δήμους, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου σε ένα δείγμα 5.000 υπαλλήλων αγγίζει το 7% (316 πλαστά), εκ των οποίων πάνω από το 70% (266 περιπτώσεις) αφορούν πλαστά απολυτήρια λυκείου.
Έπειτα από τους έρευνες στους φακέλους των υπαλλήλων του στενού και του ευρύτερου Δημοσίου αυτομάτως μπήκαν στο στόχαστρο 35.000 μονιμοποιήσεις, ενώ θα προκύψουν

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας οι έλεγχοι έδειξαν ότι 316 άτομα είχαν πλαστά δικαιολογητικά, στον ΟΣΥ οι 80 είχαν παραποιήσει τον φάκελό τους, ενώ και στη δημοτική αστυνομία εντοπίστηκαν 156 εργαζόμενοι με πλαστά δικαιολογητικά. Στην πλειοψηφία τους οι παραπάνω εργαζόμενοι είχαν πλαστογραφήσει το απολυτήριο λυκείου και έτσι τώρα μπαίνουν στο στόχαστρο 35.000 συμβάσεις που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, οι φάκελοι όλων ελέγχονται για να αποκαλυφθούν ποιοι και πόσοι πλαστογράφησαν δικαιολογητικά

Διαβάστε επίσης:

Οικειοθελής προσφορά εφοπλιστών: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φιάσκου