ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΑΛΣ – ΠΟΕΠΛΣ: Πορεία προς τη δικαίωση

ΠΕΑΛΣ – ΠΟΕΠΛΣ: Πορεία προς τη δικαίωση

Συναντήσεις με εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας είχαν μέλη των Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Τρίτη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.


Οι ενώσεις των αξιωματικών και εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα αντιτίθενται στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα ασφαλιστικά και μετοχικά τους ταμεία, καθώς και για το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ).

Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τονίστηκε ότι «μοναδική λύση αποτελεί η εξαίρεση του ΤΑΛΣ από την άδικη συγχώνευσή του με τα λοιπά 'προβληματικά' ταμεία και η διατήρησή του ως έχει, γιατί μόνο έτσι διασφαλίζονται οι κόποι μιας ζωής» τονίζουν οι ΠΕΑΛΣ – ΠΟΕΠΛΣ σε ανακοίνωσή τους. Ο κ. Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ικανοποίησης της πρότασης αυτής, ωστόσο σε αντίθετη περίπτωση πρότεινε δύο εναλλακτικά σενάρια για την αναμόρφωση του ΤΑΛΣ:

α) η πρώτη είναι να γίνει το ΤΑΛΣ ειδικός λογαριασμός στο ΜΤΝ.

β) Η δεύτερη είναι να γίνει το ΤΑΛΣ επαγγελματικό ταμείο ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία των ΠΕΑΛΣ – ΠΟΕΠΛΣ συναντήθηκε με τους αρμόδιους για το θέμα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Πρωτόπαππα και Κουτρουμάνη, «όπου μας επιβεβαιώθηκε η παραπάνω κυβερνητική γραμμή, δηλαδή της επιλογής μεταξύ ειδικού λογαριασμού και επαγγελματικού ταμείου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον οποίο συναντήθηκαν επίσης μέλη των Δ.Σ των δύο ενώσεων, εξέφρασε τη βούλησή του για εξαίρεση των ταμείων του Λιμενικού από τη συγχώνευση, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους αλλά και λόγω του γεγονότος ότι από τη ρύθμιση αυτή επηρεάζεται άμεσα το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Τέλος, η αντιπροσωπεία των ενώσεων τόνισε στο σύνολο των συνομιλητών της, ότι «αν η ρύθμιση αυτή προχωρήσει ως έχει, θα επιφέρει άμεσα σημαντικό πλήγμα στο σύνολο των Σ.Α. και Ε.Δ., που για το Λιμενικό Σώμα μεταφράζεται σε αθρόες αποστρατείες 500 τουλάχιστον Αξιωματικών που στελεχώνουν Λιμενικές Αρχές, Υπηρεσίες, πλωτά και εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου αντίστοιχος είναι ο αριθμός για το Πυροσβεστικό Σώμα, 3.300 για την Αστυνομία και ουκ έστιν αριθμός για τις Ε.Δ».

Διαβάστε επίσης:

Παράσταση διαμαρτυρίας από στελέχη του Λιμενικού στο ΥΝΑ