ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Παραμένει κρατούμενος ο Σέρβος που συνελήφθη για εγκλήματα πολέμου

Θεσσαλονίκη: Παραμένει κρατούμενος ο Σέρβος που συνελήφθη για εγκλήματα πολέμου

Ερυθρά αγγελία, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου κατά πολιτών, εκκρεμεί εις βάρος του 47χρονου Σέρβου που συνελήφθη στη Δοϊράνη Κιλκίς.

Όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ζήτησε δικαστική συνδρομή από τις κροατικές αρχές (που τον καταζητούν), προκειμένου να φτάσουν συμπληρωματικά έγγραφα για την υπόθεσή του.

Τα στοιχεία αυτά πρέπει να σταλούν στις ελληνικές δικαστικές αρχές -που θα αποφανθούν για την έκδοσή του ή όχι - μέσα στις επόμενες σαράντα μέρες, διάστημα κατά το οποίο ο 47χρονος θα παραμείνει κρατούμενος.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σέρβος υπήκοος κατηγορείται ότι το 1991, ως μέλος ένοπλης ομάδας στην Κροατία, προχώρησε στη σύλληψη πολιτών, ένας από τους οποίους έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι τραυματίστηκαν.

Δύο χρόνια μάλιστα αργότερα, καταδικάστηκε ερήμην για αυτή την υπόθεση σε κάθειρξη 20 ετών από δικαστήριο της Κροατίας.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, πάντως, το 2009 εκδόθηκε βούλευμα κροατικής δικαστικής αρχής που τον απαλλάσσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση, το οποίο και υπέδειξε στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψή του έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο τελωνείο Δοϊράνης Κιλκίς, απ΄όπου εισήλθε στο ελληνικό έδαφος, πιθανότατα για να κάνει διακοπές στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα:

Λαμία: Θρήνος στην κηδεία του 9χρονου Μπάμπη (video+photos)

ΠΟΜΙΔΑ: Διπλάσιος ο φόρος έναντι του εισπρακτικού στόχου για τα ακίνητα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος για ασέλγεια σε βάρος κοριτσιού

Αρκαδία: 40χρονος «ανέβαζε» στο διαδίκτυο ερωτικά βίντεο της πρώην

Εύβοια: Συνελήφθη επικίνδυνος κακοποιός

Λιβαδειά: Έξωση σε οικογένεια ανέργων με νεφροπαθή