ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση προϊόντων παραεμπορίου

Αττική: Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση προϊόντων παραεμπορίου

Στις συλλήψεις τεσσάρων ατόμων προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην κατασκευή και περαιτέρω διακίνηση απομιμητικών προϊόντων γνωστών οίκων του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 55, 33, 32 και 31 ετών. Σε βάρος τους καθώς και ακόμη και ενός 33χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας περί σημάτων και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οι συλλήψεις των τεσσάρων ατόμων έγιναν την 31-07-2014, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε βιοτεχνία απομιμητικών ενδυμάτων και αξεσουάρ στο Περιστέρι, καθώς και σε επτά καταστήματα πώλησης στο Γαλάτσι, στην Νέα Ιωνία, στα Σεπόλια, στο Μαρούσι, στην Πετρούπολη, στο Χαιδάρι και στο κέντρο της Αθήνας, όπου διέθεταν και πωλούσαν τα προϊόντα αυτά.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία διατηρούσε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας διέθετε προς πώληση τα απομιμητικά προϊόντα.

Επίσης, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να προβούν σε εκτεταμένο φορολογικό έλεγχο τόσο των εμπλεκόμενων εταιρειών, όσο και των φυσικών προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες (01/8/2014) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκίδα: Αυτοκίνητο τράκαρε σε βιτρίνα μαγαζιού (pic)

Τιθορέα: Απόπειρα βιασμού σε βάρος 12χρονου μέσα στο τρένο

Σέρρες: Θανατηφόρο τροχαίο για 54χρονο δικυκλιστή

Κρήτη: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει

Κάλυμνος: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά σε αστυνομική επιχείρηση