ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν έργα στην Εθνική και απέκλεισαν τη Λαμία αρχές Αυγούστου

Ξεκίνησαν έργα στην Εθνική και απέκλεισαν τη Λαμία αρχές Αυγούστου

Βράζουν οι κάτοικοι με τον Χρυσοχοΐδη: «Αν τολμά ας έρθει στη Λαμία ο υπουργός των διοδίων»

Στα… κάγκελα βρίσκονται κάτοικοι και φορείς της Λαμίας μετά την απόφαση του υπουργείου Υποδομών και των μεγαλοεργολάβων που εκμεταλλεύονται τον αυτοκινητόδρομο να κλείσουν την είσοδο της πόλης λόγω έργων.

Την ώρα που κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου, το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε «αποκλεισμό» της πρωτεύουσας του Νομού Φθιώτιδας.

Οι κάτοικοι είναι έξαλλοι με τον κ. Χρυσοχοΐδη καθώς όπως τονίζουν πρέπει να κάνουν ολόκληρο κύκλο για να μπουν στην πόλη τους, ενώ οι εξαγγελίες για δημιουργία παράδρομου έχουν μείνει στα χαρτιά.

Το μεγαλύτερο βάρος της κίνησης πέφτει τώρα στον κόμβο της Αγ. Παρασκευής στην περιοχή της ΒΙΠΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που θέλουν να μπουν στη Λαμία, αλλά και για εκείνους που ταξιδεύουν για Ευρυτανία, Δομοκό, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα κλπ.


Λαμία: Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην είσοδο της Λαμίας - LAMIASTARGR

Οι κάτοικοι της Ανθήλης που μετακινούνται δυο και τρεις φορές καθημερινά στη Λαμία, τώρα είναι αναγκασμένοι να κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα και πολύ περισσότερη ώρα.

Οι επαγγελματίες από τη πλευρά τους κάνουν λόγο ακόμα και για χάσιμο εσόδων, μια περίοδο που περίμεναν να δουλέψουν από τους αδειούχους του Αυγούστου.

«Αν τολμάει ας έρθει τώρα ο λαλίστατος υπουργός των διοδίων στη Λαμία. Θα τον πάρουμε με τις ντομάτες. Που είναι ο παράδρομος; Το μόνο που ξέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι να έρχεται τάχα αιφνιδιαστικά, αλλά τυχαία να τον παίρνει και η κάμερα για να λέει αυτά που θέλει. Τον προκαλούμε να έρθει να δει τα χάλια του...» έλεγε εξοργισμένος ένας από τους κατοίκους.

Μαζί με τους οδηγούς ταλαιπωρούνται και οι άνδρες της Τροχαίας που προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Υπάρχει και η εναλλακτική είσοδος από τον κόμβο του Μπράλου μέσω της Δαμάστας, ωστόσο οι περισσότεροι διερχόμενοι οδηγοί δεν τη ξέρουν, και αναγκαστικά οδηγούνται στον κόμβο της ΒΙΠΕ.

Στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάικος συγκαλεί σύσκεψη στο γραφείο του για το θέμα, ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Απ. Καραναστάσης μιλώντας στο LamiaReport χαρακτήρισε απαράδεκτες τις ρυθμίσεις.

«Το κλείσιμο της κεντρικής εισόδου της πόλης και οι όποιες αλλαγές έγιναν στο "πόδι". Είναι απαράδεκτες και τους καλούμε να τις πάρουν πίσω. Αν θέλει ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλος ας έλθει και πάλι στη Λαμία για να συζητήσει με το ΤΕΕ και να καταλάβει τις παρενέργειες που δημιουργούν τέτοιες επιπόλαιες αποφάσεις... » , τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αν. Στερεάς.

Οι κάτοικοι της Ανθήλης που προχθές απέκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την εθνική οδό τα έψαλαν για τα καλά στο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο, που βρέθηκε στο σημείο.

Κάτι ήξερε ο Υπουργός και δεν ήρθε...

Δείτε τι έγινε στο βίντεο που ακολουθεί:

Με πληροφορίες από lamiareport.gr

Διαβάστε επίσης:

Όλη η αλήθεια για το δρόμο «καρμανιόλα» Κορίνθου – Πατρών

Τεχνικό Επιμελητήριο: Ζητά άμεσο διάλογο για τα δημόσια έργα

Αυτοκινητόδρομοι του δημοσίου… κέρδη εκατομμυρίων για τους μεγαλοεργολάβους

Αυτοί είναι οι μεγαλοεργολάβοι που εκμεταλλεύονται την περιουσία του κράτους!

Περιφερειακός Βόλου: Ένα δημόσιο έργο που κανείς δεν παραλαμβάνει

Ολυμπία Οδός: Κέρδη – μαμούθ με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών;

Success story στο Μελίσσι Κορινθίας!

Όλα «φορτωμένα» στην... πλάτη των Ελλήνων

Ο «παραλογισμός» των διοδίων για δρόμους… φαντάσματα!

Πόσο κοστίζει ένα… χιλιόμετρο εθνικής οδού;

Φάκελος «δημόσια» έργα: Έρχονται αποκαλύψεις