ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε κατάστημα με… «φρουτάκια»

Εντοπίστηκε κατάστημα με… «φρουτάκια»

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων, εντοπίστηκε κατάστημα παροχής υπηρεσιών σφαιριστηρίου και συναφών ψυχαγωγικών παιγνίων, μέσα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο συγκεκριμένο κατάστημα σε περιοχή της Αθήνας, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, η υπεύθυνη του καταστήματος (33χρονη υπήκοος Βουλγαρίας), καθώς και πέντε ακόμη άτομα (δύο Έλληνες και τρεις αλλοδαποί), ηλικίας από 34 μέχρι 51 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν ως παίκτες στα απαγορευμένα παίγνια.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στα παίγνια και τους αλλοδαπούς. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται 42χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης και εκμεταλλευτής του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται για να συλληφθεί.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 παιγνιομηχανήματα «Φρουτάκια», καθώς και χρηματικό ποσό ύψους 175 ευρώ.

Παράλληλα στο πλαίσιο του ελέγχου, διαπιστώθηκαν και παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα η μη επίδειξη του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) - ανασφάλιστη εργασία ενός ατόμου καθώς και η μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.

Τα παιγνιομηχανήματα που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών για φύλαξη και το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Επιπλέον, για τις παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των σχετικών διοικητικών κυρώσεων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.