ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Eπιτέθηκαν και χτύπησαν αστυνομικούς

Ηλεία: Eπιτέθηκαν και χτύπησαν αστυνομικούς

Αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις προχθές (6/8/2014), σε Παλαιοβαρβάσαινα και Κρέστενα κατά την διάρκεια τυχαίων ελέγχων για διάφορες αστυνομικές παραβάσεις.

Στην περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας, δύο αστυνομικοί δέχθηκαν, σύμφωνα με πηγές, επίθεση από θαμώνες καφενείου, ηλικίας 61, 57 και 55 ετών αντίστοιχα που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο χώρο, όταν εισήλθαν στο κατάστημα για ελέγχους. Οι θαμώνες, φέρεται να επιτέθηκαν αρχικά φραστικά στους αστυνομικούς και στη συνέχεια τους απώθησαν από το καφενείο ενώ ο 55χρονος, φέρεται να κλότσησε στην κοιλιακή χώρα τον 51χρονο αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Όμως η υπόθεση δεν έληξε εκεί, καθώς ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 51χρονο, ύστερα συμβάν, οι άλλοι δύο επιτέθηκαν προς αυτούς και απέσπασαν τον συλληφθένα από τα χέρια τους. Ύστερα από τους διαπληκτισμούς που ακολούθησαν, συνελήφθη τελικά ο 61χρονος και ο 55χρονος ενώ αναζητείται ο 57χρονος ο οποίος διέφυγε.

Σε διαφορετική περίπτωση, στην περιοχή της Κρέστενας, ένας αστυνομικός της ομάδας ΟΕΠΤΑ έπεσε θύμα επίθεσης, κατά τη διάρκεια ενός απλού τροχονομικού ελέγχου που πραγματοποιούσε το συνεργείο της Αστυνομίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με πηγές, οι αστυνομικοί, σε τροχονομικό έλεγχο που πραγματοποίησαν σε 29χρονο αναβάτη ενός δικύκλου που φέρεται να κυκλοφορούσε με πλαστή πινακίδα, ο φερόμενος ως δράστης, αρχικά εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς ενώ κατέστρεψε την πλαστή πινακίδα που νωρίτερα είχε αφαιρέσει από το μηχανάκι του και τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τον 29χρονο ο οποίος κατάφερε και κρύφτηκε ενώ λίγο αργότερα μετέβησαν στο Α.Τ. Κρεστένων προκειμένου να καταγγείλουν το συμβάν.

Εκεί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, εμφανίσθηκε ο 32χρονος αδελφός του 29χρονου και αφού εξύβρισε τους αστυνομικούς επιτέθηκε σε έναν από αυτούς χτυπώντας τον βίαια με γροθιές στο πρόσωπο με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψή του. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα λεπτά αργότερα στο Α.Τ. Κρεστένων, έφτασε και ο 29χρονος, που νωρίτερα είχε διαφύγει των αστυνομικών και βλέποντας τον αδελφό του να έχει συλληφθεί επιτέθηκε και αυτός στον ίδιο αστυνομικό με γροθιές.

Τα δύο αδέρφια συνελήφθησαν τελικά από τους αστυνομικούς και αναμένεται να οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

Πηγή: patrisnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Με ταξί διέφυγε ο δράστης που «απήγαγε» το αγοράκι

Εύβοια: Χωριό παραμένει χωρίς νερό εδώ και δεκαπέντε μέρες