ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΦΙΑ: Το «φυσάνε και δεν κρυώνει» στο ΥΠΟΙΚ μετά από τις αντιδράσεις των φορολογούμενων

ΕΝΦΙΑ: Το «φυσάνε και δεν κρυώνει» στο ΥΠΟΙΚ μετά από τις αντιδράσεις των φορολογούμενων

Αλαλούμ επικρατεί στην κυβέρνηση έπειτα από τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τους φορολογούμενους με τις χρεώσεις των οικοπέδων οι οποίες χαρακτηρίζονται πρωτοφανείς.

Στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών τρέχουν και δε φτάνουν προκειμένου να μαζέψουν να ασυμμάζευτα, διαμηνύοντας πως με τις αλλαγές που προωθούνται θα υπάρχουν ελαφρύνσεις προς τους φορολογούμενους σε σχέση με τα εκκαθαριστικά που είχαν εκδοθεί αρχικά στα τέλη του Ιούλη.

Στόχος του Υπουργείου είναι ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας να φτάσει στα επίπεδα του 2013 κι όχι να ανέβει κατακόρυφα, όπως φαίνεται τώρα ότι συμβαίνει.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τα έχει όλα έτοιμα μέχρι τις 26 Αυγούστου, ημερομηνία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση και στα μέσα του Σεπτέμβρη να αναρτηθούν στο Taxisnet τα καινούρια εκκαθαριστικά.

Έπειτα από όλα αυτά, το ΥΠΟΙΚ κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου στη νέα νομοθετική ρύθμιση να έχουν προβλεφθεί και άλλες νομικές αστοχίες που ίσως παρατηρηθούν. Μια από αυτές είναι και ο μειωμένος συντελεστής για τα ημιτελή ακίνητα, ο οποίος δεν μπόρεσε ποτέ να εφαρμοστεί...

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Από 1η Αυγούστου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ