ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά: Έκλεισε δύο χρόνια λειτουργίας το ενυδρείο της πόλης

Καστοριά: Έκλεισε δύο χρόνια λειτουργίας το ενυδρείο της πόλης

Δυο χρόνια λειτουργίας έκλεισε φέτος το Ενυδρείο Καστοριάς. Η διοίκηση και το προσωπικό, καταβάλλουν συνεχώς προσπάθειες για τον εμπλουτισμό του με νέα είδη ψαριών, αλλά και την καλύτερη λειτουργία και αναβάθμισή του.

Στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται για τον σκοπό αυτό, προσκλήθηκαν πριν από λίγες μέρες επιστήμονες της Ζωολογικής Εταιρεία του Λονδίνου και του Ινστιτούτου Εσωτερικών Υδάτων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών , προκειμένου να ξεκινήσει μια συνεργασία μεταξύ αυτών και του Ενυδρείου και να γίνει ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα τεχνογνωσίας.

«Καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μια συνεργασία την οποία κυνηγούσαμε πολύ καιρό.

Σκοπός μας είναι, το Ενυδρείο να φτάσει ακόμα πιο ψηλά με την τεχνογνωσία που θα μας δοθεί κυρίως από την πλευρά του Λονδίνου, μιας και είναι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το κομμάτι και μπορούν να μας βοηθήσουν στο να κάνουμε αρκετά σημαντικές βελτιώσεις και φυσικά να μπορέσουμε να δώσουμε στον χώρο, μια εντελώς άλλη διάσταση κυρίως σε ότι αφορά στον εμπλουτισμό του με ενδημικά ψάρια της Ελλάδας .

Τα ενδημικά ψάρια, προέρχονται από συγκεκριμένα οικοσυστήματα και ζουν μόνο σε αυτά. Οπότε, αν δώσουμε μια τέτοιου είδους διάσταση στο Ενυδρείο, ενδέχεται να έχουμε όχι μόνο επισκέπτες οι οποίοι έρχονται εδώ στην Καστοριά για να περάσουν καλά και να δουν τα αξιοθέατα, αλλά και επιστήμονες, οι οποίοι θα μπορέσουν να μελετήσουν αυτά τα είδη ψαριών. Οπότε, είναι αρκετά σημαντικό και είναι κάτι που δίνει ώθηση στον θεσμό», υπογράμμισε η υπεύθυνη του Ενυδρείου, ιχθυολόγος Άννα Λάτσιου.

Διαβάστε περισσότερα στο fouit.gr

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στο Μαρούσι: Βρέθηκε νεκρός στον I.N του Αγίου Κοσμά

Συγκλονίζει η Λίτσα: Φεύγω από τη χώρα που λάτρεψα-Η Ελλάδα με πρόδωσε

Κρήτη: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς - Δείτε τον χάρτη

Τραγωδία στη Ρόδο: Πνίγηκε ένας 58χρονος