ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Ψαράδες αλίευσαν τόνο 70 κιλών! (pic)

Ηλεία: Ψαράδες αλίευσαν τόνο 70 κιλών! (pic)

Πάει σχεδόν ένας χρόνος από την μέρα που μια ομάδα ψαράδων από την Φασκομηλιά Φιγαλείας κατάφερε να πιάσει στα δίχτυα της, στη Θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, ένα Ξιφία βάρους 100 κιλών και μήκους 2 μέτρων.

Ένα χρόνο λοιπόν μετά η ομάδα των ψαράδων ξαναχτύπησε! Αυτή την φορά ψάρεψαν έναν τόνο στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, βάρους 70 και πλέον κιλών με το μήκος του να ξεπερνά το 1 μέτρο και 70 εκατοστά. Το περιστατικό συνέβη πριν δυο μέρες κατά την διάρκεια ψαρέματος στην θαλάσσια περιοχή όπου ξαφνικά ένα «βαρύ» ψάρι, τσίμπησε το δόλωμα (με πετονιά). Χρειάστηκε 2 άτομα για να το ανεβάσουν στη βάρκα και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, πρόκειται για ψάρι τόνο (χρυσόπτερος) το κόστος του οποίου ξεπερνά τα 1.000 ευρώ!

Τέτοιου είδους ψάρια έχουν πωληθεί σε απίστευτες τιμές στο εξωτερικό όπως ένας κόκκινος τόνος στην Ιαπωνία βάρους 222 κιλών με τιμή 1,38εκ ευρώ ενώ ένας ερυθρός (κυανόπτερος) τόνος βάρους 269 κιλών πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 570.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε μέλος της ομάδας των ψαράδων, ο τόνος θα καθαριστεί και θα πραγματοποιηθεί οικογενειακό τραπέζι με σκοπό όλοι να απολαύσουν ένα κομμάτι φρέσκου αλλά και ακριβού ψαριού σε στενό κύκλο.

Πηγή: patrinews.gr

Διαβάστε επίσης:

Πρέβεζα: Πατέρας και γιος τράκαραν σε τοίχο - Στο χειρουργείο ο πατέρας

Αρχαιολόγος για Αμφίπολη: «Είμαστε μπροστά σε έναν καταπληκτικό τάφο»