ΕΛΛΑΔΑ

Δικογραφία σε βάρος δύο δικηγόρων για απάτη

Δικογραφία σε βάρος δύο δικηγόρων για απάτη

Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος δύο δικηγόρων ηλικίας 31 και 32 ετών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, κατά συναυτουργία και εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο 31χρονος δικηγόρος, ισχυριζόμενος ότι διαθέτει γνωριμίες σε μεγάλο ελληνικό τραπεζικό Όμιλο, έπεισε ιδιοκτήτη εταιρίας ψυκτικών μηχανημάτων, ότι θα μεσολαβούσε για να υπογράψει με τον Όμιλο σύμβαση ανάθεσης συντήρησης, ύψους 10.000.000 ευρώ.

Επιπλέον, ο 31χρονος παρουσίασε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας, τον 32χρονο συνεργό του, ως υψηλά ιστάμενο στέλεχος του Ομίλου.

Ο 32χρονος δικηγόρος, σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, κατάφερε να αποσπάσει από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, με τον οποίο συνομιλούσε τηλεφωνικά και μέσω διαδικτύου, συνολικά το χρηματικό ποσό των 25.0 00 ευρώ περίπου.

Η καταβολή των χρημάτων γινόταν είτε με τραπεζικές καταθέσεις τμηματικά στους λογαριασμούς των δύο δικηγόρων, είτε με αυτοπρόσωπη παράδοση στον 31χρονο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον παθόντα, η εταιρεία του υπέστη οικονομική ζημία ύψους 1.000.000 ευρώ, λόγω προετοιμασιών στις οποίες προέβη για την ανάθεση της σύμβασης στην επιχείρησή του.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν τα διαδικτυακά ίχνη και οι επίμαχες τηλεφωνικές κλήσεις και εντοπίστηκαν τα πλήρη στοιχεία των δύο ημεδαπών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή tablet , ένα κινητό τηλέφωνο και δύο κάρτες SIM , τα οποία απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Όπως διαπιστώθηκε ο ένας από τους εμπλεκόμενους δικηγόρους, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια απάτη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Ζητούν παρέμβαση περιφερειάρχη για τους διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών

Κοζάνη: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού