ΕΛΛΑΔΑ

Αργυρώ, η φώκια-μασκότ της Σάμου

Αργυρώ, η φώκια-μασκότ της Σάμου

Τη δική του μασκότ έχει αποκτήσει εδώ και αρκετούς μήνες το νησί της Σάμου. Πρόκειται για μία μικρή φώκια που παρουσιάζεται σε διάφορες παραλίες, κυρίως της ανατολικής Σάμου.

Η μικρή φώκια μονάχους- μονάχους, η Αργυρώ, όπως «την βάφτισαν» οι Σαμιώτες, έπαθε ό,τι και οι περισσότεροι επισκέπτες της Σάμου. Με την πρώτη επίσκεψη ερωτεύτηκε το νησί και το προτίμησε για τις διακοπές της.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, το εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη νεαρή φώκια προσαρμόζει τη συμπεριφορά της κοντά στους ανθρώπους και μοιάζει να μην ενοχλείται ούτε από την παρουσία ούτε από την όχληση που προκαλούν οι λουόμενοι.

Το Ινστιτούτο επισημαίνει ότι τους τελευταίους τέσσερις και πλέον μήνες, με περισσότερες από 1.000 ώρες φύλαξης από ερευνητές και εθελοντές του, μία ιδιαίτερη μεσογειακή φώκια συνεχίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας να επιλέγει τις πιο πολυσύχναστες παραλίες, αντί για τις απόκρημνες ακτές, όπου θα την συναντούσαμε φυσιολογικά. Τις νύχτες επιστρέφει στη θάλασσα όπου ψαρεύει και τρέφεται κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Βέροια: Καταγγελία οικοδόμων για εργασία ανηλίκων σε δημόσια έργα

Κρήτη: Σε απεργία πείνας οι Σύροι μετανάστες των Χανίων