ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Εκδήλωση για τον μακαριστό Κισάμου Ειρηναίο

Χανιά: Εκδήλωση για τον μακαριστό Κισάμου Ειρηναίο

Εκδήλωση μνήμης και ιστορικής αναδρομής για το έργο και την πολυσχιδή προσωπικότητα του πρώην Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη, του παππού, όπως τον αποκαλούσαν οι άνθρωποι που τον αγάπησαν, που στηρίχτηκαν και γαλουχήθηκαν από τις πνευματικές του συμβουλές, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη στο ιστορικό καφέ Κήπος και την συμμετοχή τοπικών φορέων και της οικογενείας του μακαριστού Γέροντα.

Άλλωστε πως είναι δυνατόν να μην συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς ο μακαριστός Γέροντας, παιδιόθεν γνώρισε την φτώχεια και την αγωνία για μάθηση οδοιπορώντας πολλά χιλιόμετρα για να ξεκινήσει τις Γυμνασιακές του σπουδές, να τις ολοκληρώσει αργότερα στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, στην Αγία Τριάδα όπου ετάχθει Μοναχός και να τις συνεχίσει στη θεολογική σχολή Αθηνών, μέσα σε πραγματικά δύσκολα χρόνια...

Σαν να ήταν ο παππούς εκεί! Όλα στην εκδήλωση της 13 Αυγούστου έφερναν έντονα στη σκέψη του κάθε παρευρισκομένου, την εποχή που έζησε ο Γέροντας.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Βουλευτής Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Εμμανουήλ Σκουλάκης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, ο εφοπλιστής κ. Γεώργιος Βαρδινογιαννης, ο Πρόεδρος της Ανέκ κ. Γιώργος Κατσανεβάκης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελ. Βενιζέλος κ. Νικόλαος Παπαδάκης, ο διευθυντής της Ο.Α.Κ. κ. Κων/νος Ζορμπάς και ο πρώην Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Παπαδερός, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων και πλήθος ιερέων και κόσμου που ήρθε να τιμήσει ακόμη μία φορά τον οραματιστή Γέροντα.

Πηγη Αγιορείτικο Βήμα

Διαβάστε επίσης

Συγκλονιστικό Θαύμα της Παναγίας στο Άγιον Όρος