ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπενταύγουστος 2014: Θαύμα! Ο μικρός Λουκάς νίκησε τον σπάνιο καρκίνο!

Δεκαπενταύγουστος 2014: Θαύμα! Ο μικρός Λουκάς νίκησε τον σπάνιο καρκίνο!

Ο Γολγοθάς του μικρού και της οικογένειάς του ξεκίνησε ένα χρόνο πριν – Ο μικρός Λουκάς πλέον χαμογελά ξανά

Όταν ένα χρόνο πριν διαγνώσθηκε με Καρκίνο στο κεφάλι και η οικογένεια του προσπαθούσε να βρει δύναμη και χρήματα για να τον σώσει. Σήμερα, περίπου 12 μήνες μετά την μεγάλη και επώδυνη δοκιμασία το μικρό Ελληνόπουλο που ζει στην Αυστραλία χαμογελά ξανά, παίζει και διασκεδάζει όπως όλα τα φυσιολογικά παιδιά.

Ήταν πριν από μερικές ημέρες όταν ο 5χρονος Λουκάς Στρούζας – Rosenbaum υποβλήθηκε στην τρίτη κατά σειρά μαγνητική τομογραφία μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, προκειμένου οι γιατροί να διαπιστώσουν αν εμφανίστηκε ξανά το μυελοβλάστωμα, η σπάνια και επικίνδυνη μορφή καρκίνου που είχε εντοπιστεί στον εγκέφαλo του μικρού παιδιού .

Τα αποτελέσματα της εξέτασης σκόρπισαν χαμόγελα στους γονείς.

«Η εξέταση είναι καθαρή Yehhh» έγραψε η μητέρα του Λουκά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Η κ.Στρούζα Ειρήνη, μιλώντας στην εφημερίδα «Nέος Kόσμος», είπε πως «κάναμε και το τρίτο MRI, ο όγκος εξαφανίστηκε, τίποτα, κανένα ίχνος, ο Λουκάς μου μέχρι τώρα είναι υγιέστατος».

Όπως είπε η μητέρα του Λουκά οι γιατροί θεωρούν ότι αν ο όγκος δεν επανεμφανιστεί μέσα σε δύο χρόνια από τη μέρα που ολοκληρώθηκε η θεραπεία, οι πιθανότητες να επιστρέψει είναι ελάχιστες.

«Έβλεπα πριν από ένα χρόνο άλλα παιδάκια να πηγαίνουν σχολείο και γέμιζαν τα μάτια μου δάκρυα. Σκεφτόμουν... 'Θα ζήσει το δικό μου παιδί για για να πάει σχολείο;'!

Πήραμε το OK, o Λουκάς θα πάει σχολείο του χρόνου. Η σωματική και διανοητική του ανάπτυξη είναι απολύτως φυσιολογική. Ο Λουκάς μου είναι όπως όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του» πρόσθεσε η κ.Ειρήνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ιδιαίτερα θεαματική πρόοδος της κατάστασης της υγείας του επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ακόμα και τα κρυολογήματα, κάτι πολύ συνηθισμένο για παιδάκια της ηλικίας του αυτήν την εποχή, δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τον ρίξουν στο κρεβάτι.

Και μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά στην ζωή του Λουκά, ένα πράγμα ωστόσο παραμένει ίδιο, η αγάπη του μικρού για τα.. τραίνα.

Εμείς να ευχηθούμε όλα πλέον να είναι περαστικά!

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Ρόδο: Φρικτός πνιγμός γνωστού κομμωτή

Ρoή Ειδήσεων