ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρει η κατάθεση του 75χρονου: Τον σκότωσα γιατί μας χτυπούσε

Σοκάρει η κατάθεση του 75χρονου: Τον σκότωσα γιατί μας χτυπούσε

Είναι μία οικογενειακή τραγωδία που δεν τη χωρά ανθρώπινος νους. Ο 75χρονος πατέρας, ομολόγησε ότι σκότωσε με μία καραμπίνα τον 39χρονο γιο του και στη συνέχεια πυρπόλησε το άψυχο σώμα μέσα στο αυτοκίνητό του στο Άστρος Κυνουρίας.

Αμετανόητος ο δράστης, περιέγραψε στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια πώς δολοφόνησε το ίδιο του το παιδί, ενώ ανέλαβε όλη την ευθύνη της πράξης του, προσπαθώντας να «βγάλει λάδι» τη σύζυγο του και τους τρεις συγγενείς που τον βοήθησαν να εξαφανίσει τα ίχνη...

Ο δράστης είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες: «Όλα τα έχω κάνει εγώ. Εγώ τον σκότωσα, εγώ τον πήγα στον ξεροπόταμο Τάνο και έβαλα φωτιά στο αυτοκίνητο. Αμέσως μετά επέστρεψα στο σπίτι με τα πόδια και άλλαξα τα ρούχα».

Αρχικά ο 75χρονος προσπάθησε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς, λέγοντας ότι ο γιος του πέρασε από το σπίτι και στη συνέχεια έφυγε μαζί με τρεις άγνωστους άνδρες.

Στη συνέχεια όμως «έσπασε» και αποκάλυψε το ένοχο μυστικό που του όπλισε το χέρι. Ο δράστης φέρεται να είπε στις αρχές, ότι ο 39χρονος γιός του, ο οποίος έμενε στην Αθήνα πολλές φορές χτυπούσε αυτόν και τη μητέρα του, προκειμένου να του δίνουν χρήματα.

Την περασμένη Παρασκευή, ο 39χρονος τηλεφώνησε στον πατέρα του και σύμφωνα με την αστυνομία του είπε: «Έρχομαι να σου δώσω τη «δόση» σου (εννοώντας ξύλο)».

Την τραγική συνέχεια περιέγραψε ο 75χρονος στους αστυνομικούς:

«Εγώ τον περίμενα στο μπαλκόνι, άρχισε να χτυπάει την πόρτα και του είπα, δεν έχεις κλειδιά ; η μητέρα σου λείπει. Τότε πήρε μία γλάστρα και μου την έριξε στο μπαλκόνι, βρίζοντας και απειλώντας. Τον πυροβόλησα από το μπαλκόνι με ένα μονόβολο σκάγι, μετά κατέβηκα κάτω και του έριξα άλλες δύο φορές στα πόδια. Του έλεγα, θα μου κόψεις το αριστερό πόδι, μου είπες στο τηλέφωνο, πάρε μία στο αριστερό πόδι. θα μου κόψεις το δεξί ; πάρε και στο δεξί πόδι..

Συνεργοί στη δολοφονία - σοκ ήταν σύμφωνα με την αστυνομία και τέσσερις συγγενείς του δράστη. Η 67χρονη μητέρα του θύματος και η 70χρονη θεία του καθάρισαν την αυλή του σπιτιού από τα αίματα, ενώ ο 71χρονος θείος του και ο 53χρονος γαμπρός του βοήθησαν τον δράστη στην προσπάθειά του να εξαφανίσει το πτώμα.

Μετά την απολογία τους στον ανακριτή, ο θείος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ η θεία και ο γαμπρός του θύματος ελεύθεροι χωρίς όρους. Αύριο θα απολογηθούν ο 75χρονος και η μητέρα του 39χρονου.

Διαβάστε επίσης:

Ολόκληρη η οικογένεια συμμετείχε στη δολοφονία του 39χρονου στο Άστρος

Θρίλερ στο Άστρος με διαμελισμένο πτώμα που βρέθηκε απανθρακωμένο