ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Έβρο στα Χανιά, ποδηλατώντας για την «Φλόγα»

Από τον Έβρο στα Χανιά, ποδηλατώντας για την «Φλόγα»

Το μήνυμα ότι πρέπει πάντα να διατηρείται ζωντανή η φλόγα της ζωής έστειλε για μια ακόμα φορά ο αθλητής Αθανάσιος Τσάκλας που μαζί με την Ελένη Λυγερού και τον Απόστολο Τσάκλα ολοκλήρωσαν, με τελικό προορισμό την ακριτική Γαύδο, την προσπάθεια να διασχίσουν με ποδήλατο μια απόσταση 1000 μιλίων από τον Έβρο μέχρι και τη νότια Κρήτη.

Χθες το απόγευμα στο ενετικό λιμάνι των Χανίων ο δήμος και οι τοπικές αρχές υποδέχτηκαν τους αθλητές της ελπίδας.

Η αποστολή έγινε δεκτή από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λειψάκη και μέλη του Γραφείου Αθλητισμού και Νέας Γενιάς που παρέδωσαν αναμνηστικό έπαινο στους αθλητές.

«Στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για την αντιμετώπιση του καρκίνου ειδικά στις παιδικές ηλικίες. Με ένα sms ο καθένας μπορούσε να συνεισφέρει προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά ο σύλλογος «Φλόγα» που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ενίσχυση των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες» δήλωσε ο αθλητής Αθανάσιος Τσάκλας.

«Είχαμε και τις δυνάμεις και την θέληση και την πίστη για να το κάνουμε και τα καταφέραμε παρόλο που ο καιρός δεν ήταν μαζί μας γιατί ο σκοπός ήταν ιερός και μεγάλος» είπε, φτάνοντας στα Χανιά , ο Απόστολος Τσάκλας .

Η ομάδα των τριών αθλητών με στόχο να ενισχύσει μέσω της δράσης της τον Σύλλογο Γονέων και Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια "ΦΛΟΓΑ", επιχείρησε την δοκιμασία των 1.000 μιλίων, καλύπτοντας τη διαδρομή από το Ορμένιο του Έβρου έως τη Γαύδο, με ποδήλατο, ξεκινώντας την προσπάθεια στις 10 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τροχαίο με βαρύ τραυματισμό μιας 30χρονης γυναίκας

Βόλος: Αυτοκτόνησε με καραμπίνα 91χρονος πρώην στρατιωτικός