ΕΛΛΑΔΑ

Κύπρου Χρυσόστομος: Να μιμηθούμε την Παναγία μας στην ταπείνωση

Κύπρου Χρυσόστομος: Να μιμηθούμε την Παναγία μας στην ταπείνωση

Μέσα σε κατανυκτικό περιβάλλον τελέστηκε η ιερά πανήγυρης της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ιστορική Μονή της Παναγίας Τρικουκκιωτίσσης, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου συμπαραστατουμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Παρέστη πλήθος πιστών και ο, παρεπιδημών στην εξοχική προεδρική κατοικία στο Τροόδος, Εξοχώτατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασίαδης με την σύζυγό του και μέλη της οικογενείας του.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τη μετάσταση Αυτής στους ουρανούς. Υπογράμμισε το σημαντικό γεγονός της συμμετοχής και συμβολής της στο έργο της Θείας Οικονομίας του Θεού για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Τόνισε ιδιαίτερα την ασκητική πορεία και την υπακοή της Θεοτόκου στο θέλημα του Θεού. Επισήμανε, με πολλή πατρική αγάπη, προς όλους, άρχοντες και αρχομένους, ότι όλοι μας έχουμε ανάγκη το υπόδειγμα της πίστης, της ταπείνωσης και της υπακοής της Θεοτόκου, για να πορευθούμε στο μέλλον με πρόοδο, ενότητα, δημιουργικότητα και ευτυχία. Αυτή την πορεία έχει ανάγκη όλος ο λαός μας. //Προσευχόμαστε να δώσει ο Θεός, με τις Πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου// κατέληξε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου. Τέλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

ΠΗΓΗ : Αγιορείτικο Βήμα

Διαβάστε επίσης

Αλβανία: Εγκαίνια νέας εκκλησίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο