ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία των γυναικών κρατουμένων στη δεύτερη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Διαμαρτυρία των γυναικών κρατουμένων στη δεύτερη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Σε νυχτερινή διαμαρτυρία αναμένεται να προχωρήσουν οι γυναίκες κρατούμενες της δεύτερης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, αντιδρώντας όπως αναφέρουν, σε έγγραφη καταγγελία τους, στην προγραμματισμένη μεταφορά τους στον πρώτο όροφο όπου κρατούνται 6 βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι κρατούμενες, δηλώνουν ότι θα αρνηθούν να μπούνε στα κελιά τους, για μία ώρα μετά το βραδινό κλείσιμο της φυλακής, ενώ η επιτροπή αγώνα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Το υπουργείο αδιαφορώντας για τα δικαιώματά τους, θέλει να τις στριμώξει σαν τα ποντίκια τη μία πάνω στην άλλη στον πρώτο όροφο μιας πτέρυγας που δεν πληρεί τους βασικούς κανόνες ανθρώπινης διαβίωσης.

Την ίδια στιγμή προσθέτουν στην ανακοίνωση στην υπόλοιπη μισή πτέρυγα θα αλωνίζουν 6 βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε ένα χώρο που αντιστοιχει σε 100 γυναίκες κρατούμενες και θα έδινε λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού».

Οι κρατούμενες τονίζουν επίσης ότι αυτή τη στιγμή είναι 85 ενώ τον Σεπτέμβρη ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί λόγω μεταγωγών των δικαστηρίων και ο όροφος της πτέρυγας που θα μεταφερθούνε δεν επαρκεί ούτε για τις μισές.

Προσθέτουν ότι ο όροφος της πτέρυγας δε διαθέτει ούτε ένα καρτοτηλέφωνο, ενώ το προαύλιο θα χρησιμοποιείται απ' τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και αυτές θα πρέπει να κάνουνε μια ολόκληρη διαδρομή μέσα από κοινόχρηστους χώρους και μαγειρεία για να βγαίνουνε στο παλιό προαύλιο.

Καταγγέλλουν ότι οι εγκαταστάσεις υγιεινής είναι ανεπαρκείς και ελλιπέστατες και δεν υπάρχουν καν λεκάνες στις τουαλέτες, ενώ αναφέρουν ότι η πρόταση να σκεπαστούν τα παράθυρα για να μην υπάρχει οπτική επαφή με τους χρυσαυγίτες προς αποφυγή λεκτικών επιθέσεων θα τους στερήσει ακόμα και το φυσικό φως μέσα στην ακτίνα.

Τέλος υπογραμμίζουν ότι οι κρατούμενες με αναπηρία και κινητικά προβλήματα θα μένουν καθηλωμένες στα κελιά τους καθώς δεν μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες ούτε καν για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο που λαμβάνουν την ιατροφαρμακευτική τους αγωγή.