ΕΛΛΑΔΑ

Έπιασε τη σκούπα ο Αχιλλέας Μπέος (photos + video)

Έπιασε τη σκούπα ο Αχιλλέας Μπέος (photos + video)

Επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Ελευθερίας από την ομάδα πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου.

Σκούπα και φαράσι έπιασε σήμερα το πρωί η νέα Δημοτική Αρχή Βόλου, μεταμορφώνοντας την Πλατεία Ελευθερίας σε έναν καθαρό χώρο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας με τίτλο «Αγαπώ την πόλη μου, συμμετέχω». Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση να δοθεί το καλό παράδειγμα στους πολίτες να κρατούν την πόλη καθαρή, στην οποία συμμετείχε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, ενώ ο νέος δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος σε δήλωσή του είχε ότι η Δημοτική Αρχή θα καθαρίσει και τη βρωμιά μέσα στο Δήμο.

Ο δήμαρχος, που ήρθε συντροφιά με τον μικρό του γιο και οι δημοτικοί σύμβουλοι, συνεπικουρούμενοι από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, βρέθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 9.30 το πρωί και, φορώντας ομοιόμορφα μπλουζάκια, έπιασαν σκούπες και φαράσια και άρχισαν να καθαρίζουν το χώρο της πλατείας, του σιντριβανιού και των παρτεριών, δίνοντας μια εικόνα καθαρή για την Πλατεία.

Στις προσπάθειες των συμβούλων συνέβαλαν και υπάλληλοι της Υπηρεσίας καθαριότητας με όχημα – σκούπα και χορτοκοπτικά μηχανήματα, ενώ άλλοι υπάλληλοι καθάριζαν τις δημόσιες τουαλέτες και άλλοι έβαφαν τα παγκάκια που άλλαξαν όψη.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι «είχαμε δεσμευτεί ότι στις προτεραιότητές μας είναι η καθαριότητα, το νερό, τα αδέσποτα και η καθημερινότητα του πολίτη. Σήμερα, πριν την ορκωμοσία, που είναι μια μεγάλη και σημαντική μέρα για όλους εμάς, θέλουμε να δώσουμε το στίγμα αν θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη πρέπει όλοι να συμβάλλουμε και να συμμετέχουμε. Και δεν μπορούμε να ζητά, με από τον πολίτη να συμβάλλει και να συμμετέχει αν κι εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε συμμετοχή σ' αυτό που αγαπάμε και δεν είναι άλλο από τον όμορφο Βόλο μας».

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που αγκάλιασαν σύσσωμοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. "Πήραμε όλοι μαζί αυτή την πρωτοβουλία, συμμετέχοντας στην καθαριότητα της πόλης, γιατί θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα και χωρίς τη συμβολή των πολιτών δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα", τόνισε.
Είναι ένα ξεκίνημα, είναι μια μεγάλη ημέρα σήμερα για όλους μας και θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα ο Βόλος θα αλλάξει εικόνα, επισήμανε ο Αχιλλέας Μπέος.

Όπως ανέφερε, καθαρίζουμε και συμμαζεύουμε ότι υπάρχει και είναι δημόσιο, είναι ευχάριστο να δώσουμε σε χρήση και τις δημόσιες τουαλέτες για τους πολίτες που έχουν ανάγκη να τις χρησιμοποιήσουν.

«Σήμερα είναι η αρχή. Την ερχόμενη Παρασκευή θα πάμε στη Ν. Ιωνία και έπεται συνέχεια, καθώς θα πάμε στη Ν. Αγχίαλο, στην Αγριά και σε όλες τις γειτονιές, δίνοντας το παράδειγμα στους δημότες ότι συμμετέχουμε για ν' αλλάξουμε την πόλη», ανέφερε ο κ. Μπέος, που προέτρεψε τους δημότες να μην πετούν αποτσίγαρα και σκουπίδια στο δρόμο, διότι υπάρχουν καλάθια και σακούλες.

Τέλος, ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στην καθαριότητα, με στόχο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων να παρουσιαστεί κάτι καλό.

«Θα δουλέψουν όλοι με μπροστάρη εμένα»

Το γεγονός ότι, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν με το προσωπικό θα δουλέψουν όλοι, ακόμη και ο ίδιος, επισήμανε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Καντόλας. Όπως ανέφερε «δεν θα αφήσω να γίνει ρεζίλι ο νέος δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος».

Ο κ. Καντόλας εξήγησε ότι, για δύο μήνες περίπου και μέχρι να προσληφθούν οι οκταμηνίτες, θα πρέπει να δουλέψει όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας καθαριότητας, όπως οι επόπτες, ακόμη και οι προϊστάμενοι, αν χρειαστεί. Μάλιστα ανέφερε ότι στην καθημερινή «μάχη» θα μπει και ο ίδιος, αφού στείλει τα διπλώματα που διαθέτει στην Περιφέρεια, για να εγκριθούν, ώστε να οδηγεί τα οχήματα της υπηρεσίας.

«Θα καθαρίσουμε τη βρωμιά στο Δήμο»

Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε και στα δημοτικά πράγματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα «καθαρίσουμε» και τη... βρωμιά που υπάρχει μέσα στο Δήμο». Όπως είπε, σύντομα θα προχωρήσει σε περισσότερες ανακοινώσεις για «πράγματα που ανακαλύπτουμε καθημερινά».
«Εύχομαι και ελπίζω πολύ σύντομα αυτό το απόστημα να σπάσει, γιατί εδώ στο Βόλο, ο Δήμος ήταν ένας «αμαρτωλός» Δήμος. Πιστεύω ότι με πολλή δουλειά και προσπάθεια θα ανατρέψουμε την σημερινή κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το νερό και τη λειψυδρία

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο επίκαιρο θέμα της λειψυδρίας, αναφέροντας ότι ένα από τα σοβαρά θέματα που πρέπει να ασχοληθεί η νέα Δημοτική Αρχή είναι και το νερό.

«Θεωρώ αδιανόητο μια περιοχή όπως είναι ο Βόλος, με το Πήλιο και τόσο πηγαίο νερό, να έχει πρόβλημα. Απλά δεν έχει γίνει η ορθολογική μελέτη και διαχείριση του νερού», τόνισε.

Όπως ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος «μας αναγκάζουν οι συνθήκες να πέσουμε με τα μούτρα και ν' ασχοληθούμε με το μείζον πρόβλημα που απασχολεί όλο το Βόλο. Πολύ σύντομα πιστεύω να έχουμε με τους ειδικούς συνεργάτες – επιστήμονες, να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που είναι μείζον θέμα για την πόλη».

Πηγή: magnesianews.gr

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Μάνη: Στο τμήμα Λογιστών των ΤΕΙ Καλαμάτας πέρασε ο ένας 18χρονος