ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Χαλάζι και καταιγίδες «συνθέτουν» χειμωνιάτικο σκηνικό

Ιωάννινα: Χαλάζι και καταιγίδες «συνθέτουν» χειμωνιάτικο σκηνικό

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από το μεσημέρι την πόλη των Ιωαννίνων, αφού οι ισχυρές καταιγίδες συνοδεύονται από έντονη χαλαζόπτωση.

Αποτέλεσμα αυτών είναι πολλοί κεντρικοί δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ σε άλλους το χαλάζι είναι ήδη στρωμένο.
Στην είσοδο της πόλης, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων -Αθηνών, γίνεται με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων, καθώς ο δρόμος έχει μετατραπεί σε λίμνη. Στον κεντρικό δρόμο που ενώνει τα προάστια, Νεοχωρόπουλο και Σεισμόπληκτα, με την πόλη των Ιωαννίνων,διεκόπη η κυκλοφορία , λόγω υψηλής στάθμης του νερού.

Στο δίκτυο ηλεκτροδότησης παρατηρούνται μικροδιακοπές, το ίδιο και στο σήμα το τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η θεομηνία.

Σύμφωνα με στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ανατολή Ιωαννίνων, έχουν καταγραφεί 20,2 χιλιοστά βροχής ανά ώρα, ενώ είναι απότομη η πτώση της θερμοκρασίας την τελευταία ώρα κατά 14,7 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου: Την βρήκαν κρεμασμένη