ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων

Ξεκινούν οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων

Το υπουργείο Οικονομικών ξεκινάει ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων καθώς έληξε η προθεσμία για την εγκατάσταση του συστήματος των εισροών-εκροών.

Οι έλεγχοι που θα πραγματοποιηθούν θα αφορούν κυρίως στη συμμόρφωση των υπόχρεων και την αποστολή στοιχείων προς την ΓΓΠΣ (Γενική Γραματεία Πληροφορικών Συστημάτων), καθώε και την επιβολή προστίμων σε περίπτωση παραβάσεων.

Οι έλεγχοι θα αφορούν στη συμμόρφωση των υπόχρεων και την αποστολή στοιχείων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, καθώς και την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων.

Η διυπουργική επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών, από τους γενικούς γραμματείς των συναρμόδιων υπουργείων, παρακολουθεί επίσης και την εξέλιξη της εγκατάστασης και άλλων συστημάτων, εκτός του συστήματος εισροών-εκροών, όπως σύστημα εισροών- εκροών στις φορολογικές και ελεύθερες αποθήκες, GPS στα βυτιοφόρα, βάση δεδομένων στην ΓΓΠΣ κ.λπ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το υπουργείο Ανάπτυξης, με εγκύκλιο που εξέδωσε μία μέρα νωρίτερα της καταληκτικής ημερομηνίας (27 Αυγούστου), επισήμανε στις περιφερειακές υπηρεσίες ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση και τους ζήτησε να προχωρήσουν σε σχετικούς ελέγχους.

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομικοί έλεγχοι με προσαγωγές και συλλήψεις σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Η στιγμή που κεραυνός χτυπάει βουνό της Καβάλας (vid)

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι προσπάθησαν να αρπάξουν ανήλικο

Σύλληψη αλλοδαπών με 6.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα