ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που διέπραττε κλοπές στη Βόρεια Ελλάδα

Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που διέπραττε κλοπές στη Βόρεια Ελλάδα

Η σπείρα είχε «ρημάξει» στις κλοπές την Βόρεια Ελλάδα – Δεν δίστασαν να διαρρήξουν ακόμα και γηροκομείο.

Τρεις ημεδαποί είχαν σχηματίσει σπείρα που διέπραττε κλοπές σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

Πολυάριθμα χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές εντόπισαν οι αστυνομικοί στις οικίες των συλληφθέντων, οι οποίοι είχαν διαρρήξει και ένα γηροκομείο.

Στα ίχνη και στη συνακόλουθη εξάρθρωση τριμελούς σπείρας ημεδαπών, η οποία ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οδήγησε η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για τη σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε χθες (08-09-2014), συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της προαναφερθείσας αστυνομικής Υπηρεσίας, την οποία συνέδραμαν συνάδελφοί τους από την Ο.Π.Κ.Ε..

Στο πλαίσιο αυτής συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 39, 24 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, οι δράστες της υπόθεσης, συνέστησαν σπείρα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και απώτερο στόχο τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Τουλάχιστον κατά το τελευταίο έτος, τα μέλη της συμμορίας διέπραξαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, Ξάνθης Έβρου, Ροδόπης και Κιλκίς.

Αναλυτικότερα, σε έντεκα (11) περιπτώσεις, αφαίρεσαν ή αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από οικίες, καταστήματα (συνεργεία, ψητοπωλείο) καθώς και από γηροκομείο, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ, χρυσαφικά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας 3.450 ευρώ. Επιπλέον, αφαίρεσαν από δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από ακόμη ένα (1), τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι οι συλληφθέντες, κατά την τέλεση των έκνομων ενεργειών τους, χρησιμοποιούσαν δύο (2) συγκεκριμένα αυτοκίνητα, ως εξής:

Στο ένα όχημα, είτε δεν τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, είτε τοποθετούσαν αφαιρεθείσες πινακίδες έτερων αυτοκινήτων, ενώ το άλλο όχημα χρησιμοποιούνταν ως βοηθητικό μέσο για την προσέγγιση, διαφυγή ή παραπλάνηση των διωκτικών Αρχών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και τα προαναφερόμενα αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι, ένα εκ των συλληφθέντων μελών (39χρονος), τελούσε σε υφ' όρον απόλυση, έπειτα από σχετικό του αίτημα, καθώς εξέτιε ποινή κάθειρξης σε κατάστημα κράτησης, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αγνοείται ψαράς - Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του