Λίστα Λαγκάρντ: Όλοι έξω!

Newsroom Newsroom

Λίστα Λαγκάρντ: Όλοι έξω!

Το στικάκι πήγαινε από γραφείο σε γραφείο, έλεγχοι από το ΣΔΟΕ δεν έγιναν ποτέ και κανείς δεν είναι υπεύθυνος για την ύπαρξη της λίστας

Αυτό που συμβαίνει με την υπόθεση της περίφημης λίστας Λαγκάρντ δεν έχει προηγούμενο. Παρά το γεγονός ότι το στικάκι με τη λίστα που προκάλεσε πολιτικό σεισμό διακινήθηκε μεταξύ συγκεκριμένων ανθρώπων, κανείς από αυτούς δεν μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση ούτε γιατί δεν έγιναν έλεγχοι, ούτε γιατί ζητήθηκε από τις ξένες υπηρεσίες αυτή η λίστα. Βαγγέλης Βενιζέλος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ιωάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης δεν ξέρουν απολύτως τίποτα για την υπόθεση και συνεχίζουν την ζωή τους κανονικά σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Ο κ. Καπελέρης πέταξε το μπαλάκι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι ο υπουργός μου είπε να ελέγξω μόνο 10 υποθέσεις, ενώ την ίδια λογική ακολούθησε και ο κ. Διώτης που είπε μεταξύ άλλων:

«Από την πρώτη στιγμή που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μου έστειλε εντελώς ατύπως ένα στικάκι με την υποτιθέμενη λίστα Ελλήνων καταθετών στην Γενεύη και με δεδομένο ότι αυτή ήταν προϊόν υποκλοπής από μέρους κάποιου άπιστου και αργυρώνητου υπαλλήλου στη συνέχεια δε και παρέμβασης των μυστικών υπηρεσιών διατύπωσα την άποψη ότι η λίστα αυτή δεν ήταν αποδεικτικά αξιοποιήσιμη...» τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Διώτης.

Το καταπληκτικό της ιστορίας είναι πως όλοι τώρα ισχυρίζονται ότι η λίστα ήταν προϊόν υποκλοπής, πλην όμως κανείς δεν λέει για ποιο λόγο παραγγέλθηκε και από ποιόν αυτό το προϊόν υποκλοπής.

Μάλιστα σε αυτή τη λογική του κ. Διώτη περί υποκλοπής συμφώνησε – πάντα κατά τον κύριο Διώτη και ο Βενιζέλος: Όμως «η λίστα δεν ήταν αξιοποιήσιμη και έλεγχος των εγγράφων της λίστας χωρίς την χρησιμοποίησή της είναι αδιανόητος» υπογράμμισε ο κ. Διώτης και αναφερόμενος με νόημα στον νυν αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης είπε: «Κατά την αναφορά δε αυτή δεν στερείται ασφαλώς σημασίας και το γεγονός ότι ο τότε Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος στον οποίο παρέδωσα το στικάκι με κάποιες ενδεικτικές εκτυπώσεις διακεκριμένος συνταγματολόγος ο ίδιος συμφώνησε αμέσως μαζί μου για την ύπαρξη εν προκειμένω αποδεικτικής απαγόρευσης…»

Καταλήγοντας ο κ. Διώτης υποστήριξε «Εγώ σημειωτέον είχα τη βεβαιότητα ότι το στικάκι έφτασε ατύπως στην Ελλάδα, όπως και ατύπως μου δόθηκε από τον Γ. Παπακωνσταντίνου… Έχοντας λοιπόν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στους συγκεκριμένους φορείς της πιστεύω ότι αυτού του είδους η αυθαίρετη ενοχοποίησή μου δεν μπορεί να έχει συνέχεια και θα δοθεί τέλος στην παρούσα απίστευτη ταλαιπωρία μου…. Το στικάκι που ατύπως έστειλε προσωπικά σε μένα ο κ. Παπακωνσταντίνου ουδέποτε εισήχθη επισήμως στο ΣΔΟΕ καμία καταστροφή εγγράφου δεν έλαβε χώρα στην υπό κρίση περίπτωση , την επίμαχη λίστα (στικάκι) η οποία ήταν προδήλως προϊόν ηλεκτρονικής αναπαραγωγής την αναπαρήγαγα και το αντίτυπο της παρέδωσα στο νέο υπουργό κ. Βενιζέλο. Διέγραψα το άλλο αντίτυπο που είχα στα χεριά μου μη έχοντας κανένα λόγο να διατηρώ στην κατοχή μου απαγορευμένο και άχρηστο αντικείμενο».

Όπως γίνεται αντιληπτό τα επιχειρήματα των εμπλεκομένων στην υπόθεση είναι παιδαριώδη και το πιο τραγικό από όλα είναι ότι ποτέ οι έλληνες δεν πρόκειται να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Διώτης: Αυθαίρετη η ενοχοποίησή μου - Καρφιά για Βενιζέλο -Παπακωνσταντίνου

Ελεύθερος χωρίς όρους και ο Ι. Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Μήπως τα μωρά κλαίνε λόγω καούρας;

15:10

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας μετά από επίθεση αδέσποτων σκύλων

15:06

Πετρετζίκης:Ε, ναι αν έχεις τέτοια βεράντα… δε μένεις μέσα στο σπίτι αλλά έξω!Την είδαμε και μείναμε

15:00

Κορονοϊός: Γιατί δεν γίνεται νεκροψία - νεκροτομή στα θύματα του ιού

14:58

Χαλκιδική: Έκανε τα ψώνια του με... κλεμμένες κάρτες

14:53

Κορονοϊός: Δείτε πώς γίνεται το «καμάκι» εν μέσω καραντίνας (video)

14:47

Απίστευτο: Αυτή είναι η ελληνική λέξη που δεν μπορεί να μεταφραστεί σε ΚΑΜΙΑ γλώσσα

14:42

Το άγνωστο τμήμα του Σινικού Τείχους (pics)

14:37

Κορονοϊός - Επιστήμονας προειδοποιεί: Οι επόμενες πέντε ημέρες είναι οι πιο σημαντικές

14:35

Χριστίνα Μπόμπα: Το πρώτο story μετά την ανακοίνωση ότι ξεπέρασε τον κορονοϊό

14:30

Κορονοϊός: Πέθανε ο πατέρας του γνωστού Κύπριου κωμικού Κώστα Κώστα

14:28

Μήπως σε τρώει το άγχος και είσαι συνέχεια στην τσίτα;

14:20
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved