ΕΛΛΑΔΑ

ΕΥΑΘ Α.Ε.: Από δημοσιεύματα ενημερωθήκαμε για τη συγχώνευση μας με ΕΥΔΑΠ

ΕΥΑΘ Α.Ε.: Από δημοσιεύματα ενημερωθήκαμε για τη συγχώνευση μας με ΕΥΔΑΠ

Αποκλειστικά και μόνο από δημοσιεύματα προέρχεται η ενημέρωση της διοίκησης της Εταιρείας 'Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) για τα σενάρια συγχώνευσης με την αντίστοιχη της Αττικής (ΕΥΔΑΠ), όπως επισημαίνει η πρώτη, απαντώντας και σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

"Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου για ενδεχόμενη συνεργασία– συγχώνευση ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ, ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό ότι η πληροφόρηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. για το θέμα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από τα σχετικά δημοσιεύματα", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, με την οποία εμμέσως πλην σαφώς η διοίκηση της εισηγμένης γνωστοποιεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των δημοσιευμάτων, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επεξεργάζεται σχέδιο για την εξαγορά της ΕΥΑΘ από την ΕΥΔΑΠ μέσω χρηματιστηρίου, με στόχο τη δημιουργία ισχυρού ομίλου, ικανού να προσελκύσει κεφάλαια για μεγάλες επενδύσεις.

Μάλιστα, κατά τα ίδια δημοσιεύματα, η διαδικασία είναι αρκετά προχωρημένη, αφού οι βασικές πτυχές της έχουν ήδη μελετηθεί και πρόκειται να οριστικοποιηθούν προσεχώς.

Διαβάστε επίσης:

Σε ανοδική τροχιά τα οικονομικά μεγέθη της ΕΥΑΘ ΑΕ