ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκε μετά από τέσσερα χρόνια η σορός Γαλλίδας ορειβάτισσας

Βρέθηκε μετά από τέσσερα χρόνια η σορός Γαλλίδας ορειβάτισσας

Η σορός μιας ορειβάτισσας, που αγνοούταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανακαλύφθηκε τυχαία από ορειβάτη, στη θέση Λούτσα, κάτω από την κορυφή Καλόγερος στον Όλυμπο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Ελασσόνας από το πρωί έχει κινητοποιηθεί μαζί με στελέχη της ΕΜΑΚ και εθελοντές, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για να προσεγγίσουν στο σημείο που βρέθηκαν τα οστά της.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που βρέθηκαν, πρόκειται για Γαλλίδα υπήκοο, που αγνοούνταν στον Όλυμπο από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2010. Τότε είχε οργανωθεί μεγάλη επιχείρηση που διήρκησε πολλές μέρες με τη συμμετοχή περισσότερων από εξήντα διασωστών και ορειβατών για την ανεύρεση της, χωρίς αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι την ημέρα που χάθηκε η 37χρονη γαλλίδα επικρατούσε χιονόπτωση στις κορυφές του Ολύμπου.

Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκε το μεσημέρι με τη συνδρομή διασωστών μια ορειβάτισσα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία εμφάνισε συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας, ενώ βρισκόταν στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, στον Όλυμπο. Οι διασώστες μετέφεραν την ασθενή με φορείο μέχρι ένα σημείο αρκετά χαμηλότερα και στη συνέχεια οδικώς στην Κατερίνη.

Επίσης, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου και εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για τη μεταφορά ενός ακόμη άνδρα με κάταγμα στο πόδι από το Φαράγγι του Ενιππέα.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Σύλληψη αλλοδαπού που έκανε βόλτες με κλεμμένη μηχανή

Δεν φαντάζεστε τι βρήκαν στον τάφο του παππού τους

Εντοπίστηκαν όπλα σε αποθήκη του 55χρονου αυτουργού της δολοφονίας στην Χαλκίδα