ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος ζει με 8,59 ευρώ λόγω ΕΝΦΙΑ

Δικηγόρος ζει με 8,59 ευρώ λόγω ΕΝΦΙΑ

Αναγκασμένος να ζει με 8,59 ευρώ εξαιτίας της υπερφορολόγησής του ισχυρίζεται ότι είναι δικηγόρος της Αθήνας.

Για το λόγο αυτό προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ του περασμένου έτους που του στάλθηκε.

Οπως τονίζει ο δικηγόρος από το ετήσιο εισόδημά του περασμένου έτους, λόγω των αυξημένων φορολογικών επιβαρύνσεων που δέχθηκε, του απέμειναν μόνο 3.136, 69 ευρώ. Αναλύοντας τα εισοδήματα και τις φορολογικές υποχρεώσεις του, αναφέρει ότι το συνολικό εισόδημά του για το περασμένο έτος ανήλθε στα 19.577,69 ευρώ. Από το ποσό αυτό πρέπει να πληρώσει, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα, φόρο 7.998 ευρώ και ΕΝΦΙΑ για το 2014 το ποσό των 8.442,68 ευρώ.

Με άλλα λόγια, πρέπει να πληρώσει για φόρους συνολικά 16.440,73 ευρώ. Μετά την πληρωμή των φόρων καλείται να ζήσει για έναν χρόνο με 3.136,96 ευρώ. Δηλαδή πρέπει να επιβιώσει με 8,59 ευρώ την ημέρα, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί καν στις βασικές ανάγκες διαβίωσης. Ως εκ τούτου καταλήγει στην προσφυγή του η υπερφορολόγηση που δέχεται τον οδηγεί «στην οικονομική εξαθλίωση και στην καταστροφή».

Διαβάστε επίσης:

Δικαστικά πυρά κατά του ΕΝΦΙΑ!

Μάνη: Νέα τροπή στο φονικό - Ένταλμα σύλληψης και για τρίτο άτομο

Βρέθηκε μετά από τέσσερα χρόνια η σορός Γαλλίδας ορειβάτισσας