ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ποια η διαδικασία που καλούνται να ακολουθήσουν οι νεοεισαχθέντες φοιτητές

-Άγνωστο παραμένει τι θα ισχύσει φέτος για το καθεστώς των μετακινήσεων

Από σήμερα, Δευτέρα ξεκινούν οι εγγραφές των νέων φοιτητών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Οι νεοεισαχθέντες φοιτητές καλούνται έως τις 26 Σεπτεμβρίου να παρουσιαστούν στα Ιδρύματα τόσο για να προχωρήσουν στην εγγραφή, όσο και για να δηλώσουν αν πρόκειται να ζητήσουν μετεγγραφή και σε ποια πόλη.

Επί της ουσίας, όμως, θα εκδηλώσουν απλά ενδιαφέρον, καθώς ακόμη δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση μετεγγραφής, με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών να κορυφώνεται.

Η δήλωση προτίμησης γίνεται, προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να έχει μια εικόνα του αριθμού των πρωτοετών που δικαιούνται μετεγγραφή και σε ποια ΑΕΙ, πριν ξεκινήσουν οι αιτήσεις των μετεγγραφών.

Προς το τέλος του μήνα, σύμφωνα με το «Έθνος», θα εκδοθούν δύο νέες υπουργικές αποφάσεις στις οποίες θα καθοριστούν με λεπτομέρειες τα ισχύοντα για τις φετινές μετεγγραφές. Παρά την αγωνία χιλιάδων οικογενειών για το τι θα συμβεί τελικά το υπουργείο έχει δεσμευτεί ότι οι μετεγγραφές θα γίνουν γρήγορα, ώστε οι φοιτητές να μην υποστούν ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση.

Σε κάθε περίπτωση, οι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν από τώρα ότι η βασική προϋπόθεση μετεγγραφής είναι να υπάρχει αντίστοιχο τμήμα στο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ υποδοχής.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις εγγραφές

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

-Αίτηση για εγγραφή.

-Τίτλο απόλυσης: ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης .

-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

-Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Ψάχνοντας τον ένοικο