ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΦΙΑ: Ο δήμος Ξάνθης καλείται να καταβάλλει αστρονομικό ποσό

ΕΝΦΙΑ: Ο δήμος Ξάνθης καλείται να καταβάλλει αστρονομικό ποσό

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καλείται να καταβάλει ως Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τον γνωστό ΕΝΦΙΑ, ο Δήμος Ξάνθης για όλη την ακίνητη περιουσία που διαθέτει στην κατοχή του.


Μετά τις αλλαγές και τις διορθώσεις που υπέστη ο ΕΝΦΙΑ, υπολογίστηκε σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την περίπτωση του Δήμου Ξάνθης, με το φαινόμενο να μην είναι μεμονωμένο μιας και κάτι αντίστοιχο καλούνται να αντιμετωπίσουν και άλλοι Δήμοι της χώρας.

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του Δήμου Καβάλας με τον ΕΝΦΙΑ να αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ ενώ στην περίπτωση της Δράμας ο φόρος αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Η περίπτωση του Δήμου Ξάνθης, προκάλεσε την κινητοποίηση των υπευθύνων στο εσωτερικό του Δήμου, όπου η αρμόδια νομική υπηρεσία θα απαντήσει καταθέτοντας ένσταση.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο φόρος έχει υπολογιστεί για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, χωρίς να συνυπολογιστεί εάν το κάθε ακίνητο είναι μισθωμένο, χρησιμοποιείται ή παραμένει σε αχρηστία, και ως εκ τούτου ο Δήμος θα επιδιώξει τον επαναπροσδιορισμό του βάσει μόνο των ακινήτων που μισθώνονται και χρησιμοποιούνται.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια αναμένεται αντίδραση και από πλευράς της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος μιας και όπως επισημάνθηκε το πρόβλημα είναι γενικό.

Πηγή: thrakitoday.com

Διαβάστε επίσης:

Πουλάνε ελληνικό χωριό 10 εκατ. ευρώ!

Πρέβεζα: Τραγωδία στη γέφυρα της Δέσπως - Ι.Χ. παρέσυρε ποδηλάτη (pic)

Μηχανισμό διασφάλισης απαιτήσεων των παραγωγών «πράσινης» ενέργειας ζητεί ο ΣΠΕΦ

Οι εργαζόμενοι λένε «όχι» στην πώληση των λιμανιών της Ελλάδας