ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπλιο: Ανεστάλη η λειτουργία του συσσιτίου από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας

Ναύπλιο: Ανεστάλη η λειτουργία του συσσιτίου από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας

Ανεστάλη από σήμερα η λειτουργία του συσσιτίου και της ιματιοθήκης από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας.

Όπως εξήγησε ο εφημέριος του ναού, π. Ελευθέριος Μίχος, οι χώροι που παρασκευαζόταν το φαγητό δεν πληρούσαν τους προβλεπόμενους κανόνες φύλαξης και υγιεινής των τροφίμων.

Ο ιερέας μαζί με τις εθελόντριες που παρασκεύαζαν το φαγητό για «τα γεύματα αγάπης» τα τελευταία έξι χρόνια, ανέφερε ότι σιτίζονταν καθημερινά 150 άποροι, ενώ από την ιματιοθήκη ενισχύονταν περί τα 500 άτομα τον μήνα.

Επισήμανε ότι η λειτουργία του συσσιτίου γινόταν σε τροχόσπιτο, που δεν ενδείκνυται για το σκοπό αυτό και, προκειμένου να υπάρξει κατάλληλος χώρος στέγασης, είχε υποβληθεί πρόταση δημιουργίας νέου κτιρίου σε οικόπεδο του ναού από τον δήμο Ναυπλιέων για ένταξη στο ΕΣΠΑ, η οποία όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις της περιφέρειας, δεν προχώρησε και το έργο δεν εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα.

Ο ιερέας υπογράμμισε ότι το φιλόπτωχο ταμείο του ναού αδυνατεί να αναλάβει την ευθύνη συνέχισης του συσσιτίου υπό τις συνθήκες που γινόταν ως χθες και ταυτόχρονα δήλωσε ότι «οποιοσδήποτε φορέας θεωρεί ως ιδανικές τις συνθήκες λειτουργίας του συσσιτίου, προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε τη χρήση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων, ώστε με αποκλειστική του ευθύνη να τις λειτουργήσει».

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων, σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη του, για την παύση της λειτουργίας του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας, προσθέτοντας ότι «οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στις προσπάθειες, ώστε να εξευρεθεί γρήγορα τρόπος να ξαναλειτουργήσει άμεσα το συσσίτιο. Θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας να βοηθήσουμε ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που δημιουργήθηκαν και οδήγησαν σε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη. Η λύση είναι μονόδρομος και είναι η πραγματοποίηση του έργου από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, της ανέγερση του κτιρίου που θα φιλοξενήσει το συσσίτιο της ενορίας της Ευαγγελίστριας».

Διαβάστε επίσης:

Σκιάθος: Απεγκλωβισμός μαθητών από πλημμυρισμένο προαύλιο

Παύλος Φύσσας: Ένας χρόνος χωρίς τον Killah P

Αμφίπολη: Για την δυσκολία των ανασκαφών μίλησε η Λ. Μενδώνη

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στην οδό Βουκουρεστίου