ΕΛΛΑΔΑ

«Πρόβα» επίθεσης με χειροβομβίδα εναντίον αστυνομικών;

«Πρόβα» επίθεσης με χειροβομβίδα εναντίον αστυνομικών;

Έντονη ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ. για τρομοκρατική επίθεση, εν όψει και των εκδηλώσεων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σε «συναγερμό» βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ., καθώς εκφράζονται φόβοι για τρομοκρατική επίθεση, εν όψει και των εκδηλώσεων του Παύλου Φύσσα.

«Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια. Στις 4 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα, μάλιστα μία ομάδα έξι κουκουλοφόρων έριξε εκτός από δύο μπουκάλια και ένα ξύλινο ομοίωμα χειροβομβίδας εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, προκαλώντας πανικό. Στη συνέχεια οι δράστες κρύφτηκαν σε ένα διαμέρισμα της περιοχής. Αυτή η ενέργεια ίσως αποτελεί "πρόβα" επίθεσης με χειροβομβίδα, έτσι ώστε να τσεκαριστεί ο τρόπος αντίδρασης, που βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις και πόσο γρήγορα αντιδρούν σε τέτοια περιστατικά.»

Τα λόγια του αξιωματικού της αστυνομίας, «δείχνουν» την έντονη ανησυχία που υπάρχει για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικού στόχου, εν όψει και των εκδηλώσεων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Γι αυτό άλλωστε το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας όχι μόνο στα Εξάρχεια, αλλά και σε άλλους πιθανούς στόχους, πολιτικούς, οικονομικούς και αστυνομικούς. Για το περιστατικό μάλιστα στις 4 του μηνός έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία προσπαθεί να προλάβει τρομοκρατικό χτύπημα. Γιατί μπορεί να συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης τον περασμένο Ιούλιο, κυκλοφορούν όμως ελεύθεροι η σύντροφος του Πόλα Ρούπα, ο αρχιτρομοκράτης της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλος Ξηρός, ασύλληπτα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και του «Επαναστατικού Αγώνα».

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Νέα σενάρια για τον ένοικο – Πώς προχωρούν οι ανασκαφές