ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκε γιατρός που συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανή

Καταδικάστηκε γιατρός που συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανή

Νευρολόγος του ΕΟΠΥΥ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών διότι συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανή.

Ο 57χρονος νευρολόγος κατηγορείτο ότι ως γιατρός του άλλοτε ΙΚΑ συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανή. Για τον σκοπό αυτό, ο τελευταίος χρησιμοποιούσε το βιβλιάριο ασθενείας της άρρωστης ηλικιωμένης μητέρας του.

Το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, που εξέτασε την υπόθεση, έκρινε ένοχο τον γιατρό, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 5 ετών. Το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του Εφετείου, με την προϋπόθεση της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 5000 ευρώ.

Ένοχος για ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα κρίθηκε κι ο τοξικομανής, στον οποίο επιβλήθηκε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης ενός έτους, ενώ το δικαστήριο στην ετυμηγορία του έλαβε υπ' όψιν την τοξικομανία του.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται πριν από 8 χρόνια, όταν ύστερα από τυχαίο αστυνομικό έλεγχο, συνελήφθη ο τοξικομανής, που αργότερα, εξεταζόμενος από τις δικαστικές αρχές, ανέφερε ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά χάπια -όπως βουλμπεγκάλ, υπνοσεντόν κ.ά.- από τον κατηγορούμενο νευρολόγο.

Πάντως, ο κατηγορούμενος γιατρός, απολογούμενος, αρνήθηκε την κατηγορία, δηλώνοντας ότι συνταγογραφούσε για την άρρωστη ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία γνώριζε από το παρελθόν. Δεν μπόρεσε, όμως, να δικαιολογήσει το είδος και τη συχνότητα των συνταγογραφούμενων χαπιών, που δεν είχαν σχέση με την πάθησή της ασθενούς.

Ο εν λόγω νευρολόγος είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο για ρατσιστική συμπεριφορά διότι είχε αναρτήσει έξω από το ιατρείο του ταμπέλα που ανέφερε στη γρεμανική γλώσσα «οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι». Στην κατοχή του είχαν βρεθεί και ναζιστικά σύμβολα.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της ρατσιστικής συμπεριφοράς, που εκκρεμεί στο Εφετείο, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε φυλάκιση 16 μηνών.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε γιατρός που συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανή

«Πρόβα» επίθεσης με χειροβομβίδα εναντίον αστυνομικών;

Νέες διαθέσιμες θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς - Αναμένεται ανακοίνωση

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα από τη σφοδρή βροχόπτωση

Εύβοια: Δείτε το ίδιο μέρος στο Αυλωνάρι, πριν 64 χρόνια (pic)

ΟΓΑ: Την Πέμπτη η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων