ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς το ζεύγος Γριβέα

Ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς το ζεύγος Γριβέα

Ενώπιον του ανακριτή για θέματα διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη βρίσκεται αύτη την ώρα το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους Γιώργος Καψής επέστρεψαν οικειοθελώς αφού διευθέτησαν ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα, ενώ επισήμανε ότι παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους, της προσφυγής δηλαδή στο δευτεροβάθμιο αγγλικό δικαστήριο. «Είναι στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Θα δώσουν εξηγήσεις και απαντήσεις και θα αποδείξουν ότι τα επίμαχα ποσά κατέληξαν στο σκοπό για τον οποίο είχαν χορηγηθεί» κατέληξε ο συνήγορός τους.

Οι δύο εκζητούμενοι ταξίδεψαν χθες το βράδυ με τη θελησή τους στο Ελ. Βενιζέλος και μετά απο συννεοήση με τις ελληνικές Αρχές παραδόθηκαν σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που ειχε εκδοθεί σε βάρος τους για την υπόθεση του ΤΤ.

Γιατί κατηγορούνται

Σε βάρος των Κυριάκου Γριβέα και της σύζυγου του Αναστασίας Βάτσικα εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι δύο κατηγορούμενοι ,των οποίων είχε ζητηθεί η έκδοση τους από τις βρετανικές Αρχές, φέρονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους να έλαβαν δανειοδοτήσεις από το ΤΤ επί προεδρίας του κατηγορούμενου Αγγ. Φιλιππίδη, χωρίς, κατά την κρίση της εισαγγελέως κ. Π.Παπανδρέου που ερεύνησε την υπόθεση των επισφαλών δανείων να εξασφαλίζεται η Τράπεζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας το ζεύγος Γριβέα έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 συνολικό ποσό 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη, όπως τονίζει η κ. Παπανδρέου, εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών. Η εν λόγω εταιρεία είχε αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου. Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις, καθώς όπως τονίζει η εισαγγελέας η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκατ. ευρώ. Κατά την δικογραφία το μεγαλύτερο μέρος των δανείων, ποσό δηλαδή περίπου 15 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από τους δύο συζύγους και βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας εταιρείας και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση . Επιπλέον όπως καταλογίζεται από την Εισαγγελέα, το Τ.Τ. συνέστησε την εταιρεία, Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα ενώ η νέα εταιρία έλαβε δάνειο από το ΤΤ ποσού 2.500.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010.Σύμφωνα με στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας τα χρήματα του δανείου ,μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.

Διαβάστε επίσης:

Θ. Μητρόπουλος για Αμφίπολη: Έχω την πεποίθηση ότι ο τάφος είναι του Μέγα Αλέξανδρου

Ροή Ειδήσεων