ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται σήμερα το ζεύγος Γριβέα

Απολογείται σήμερα το ζεύγος Γριβέα

Ενώπιον του ειδικού ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη θα βρεθεί σήμερα το ζεύγος Γριβέα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν κακουργηματικές κατηγορίες για την υπόθεση των επισφαλών δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο που στο «τιμόνι» του ήταν ο Άγγελος Φιλιππίδης.

Το ζευγάρι στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, θα επιχειρήσει να καταρρίψει το σε βάρος του κατηγορητήριο που αφορά σε επισφαλή -κατά τις εισαγγελικές αρχές- δανειοδότησή τους με ποσό 17 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Το ζεύγος Γριβέα έφθασε στη Αθήνα, μετά την παραίτηση από ένδικα μέσα που μπορούσε να ασκήσει ενώπιον των βρετανικών δικαστηρίων και χθες εμφανίστηκε στον ανακριτή Γ. Ανδρεάδη, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι ότι έλαβαν δάνεια από το Τ.Τ. ύψους 17 εκατ. ευρώ χωρίς να διαθέτουν τις απαιτούμενες από τον νόμο διασφαλίσεις και επιπλέον, ότι αντί να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για επιχειρηματικούς λόγους, τα οικειοποιήθηκαν.

Ο συνήγορός τους Γ. Καψής δήλωσε ότι οι πελάτες του, κατά την απολογία τους, θα επιχειρήσουν να αποδείξουν «τι έκαναν τα χρήματα που πήραν ως δάνειο», ενώ στο εισαγγελικό πόρισμα -το συνέταξε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου- η κατηγορία εις βάρος τους στηρίζεται και σε πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: H Μαρμάρινη πόρτα που οδηγεί στον τέταρτο θάλαμο του τάφου