ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Πτώμα βρίσκεται επί 4 μήνες στον ψυκτικό θάλαμο του νοσοκομείου

Λαμία: Πτώμα βρίσκεται επί 4 μήνες στον ψυκτικό θάλαμο του νοσοκομείου

Ένα πτώμα υπάρχει στον ψυκτικό θάλαμο του νοσοκομείου Λαμίας που κανένας δεν το έχει αναζητήσει εδώ και 4 μήνες.

Για την ύπαρξη του πτώματος η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας ενημερώθηκε μόλις χθες.

Χθες λοιπόν ήταν να γίνει ο προβλεπόμενος καθαρισμός –απολύμανση στον χώρο των ψυκτικών θαλάμων παρουσία εκπροσώπου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Επιστασίας Λοιμώξεων, της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Συνεργείου Καθαρισμού.

Η επιχείρηση καθαρισμού όμως αναβλήθηκε και όταν οι άνθρωποι της Ιατροδικαστικης Υπηρεσίας θελήσαν να μάθουν τους λόγους της αναβολής, τότε τους ομολόγησαν ότι σ' έναν θάλαμο υπάρχει ένα πτώμα εδώ και 4 μήνες και φοβούνται να τον ανοίξουν γιατί δεν ξέρουν σε τι κατάσταση θα το βρουν, αναφέρει το lamiastar.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την στιγμή που το πτώμα είναι νεκροτομηθέν και το συγκεκριμένο από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, πρέπει άμεσα να ενημερωθεί η αντίστοιχη υπηρεσία της Λαμίας, ώστε να λάβει τ' απαραίτητα μέτρα. Πράγμα όμως που δεν έγινε ποτέ, καθώς η Ιατροδικαστική Λαμίας το έμαθε μόλις χθες το περιστατικό.

Δεν επιτρέπεται πτώμα μετά από νεκροψία νεκροτομή να επιστρέψει στην βάση του, χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα, την ενημέρωση της αστυνομίας και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. και αφού μπει στην λίστα των αζήτητων πρέπει να ενημερωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας, επιβεβαίωσε το γεγονός, ότι όντως υπάρχει πτώμα, αλλά για να για να γίνουν όλα σωστά, χρειάστηκε να περάσει χρόνος. Είπε, επίσης, ότι από τη διοίκηση έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές και η αστυνομία.

Πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο ενός ανδρός που κατάγεται από την Αλβανία και που μέχρι στιγμής δεν τον έχει αναζητήσει κανείς από το στενό του περιβάλλον. Παραμένει ακόμη στον θάλαμο, γιατί σ' αυτές τις περιπτώσεις τα έξοδα της ταφής του τα αναλαμβάνει ο δήμος.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι γιατί δεν ενημερώθηκε η Ιατροδικαστική, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, να απεγκλωβιστεί η διαδικασία και ν' απομακρυνθεί το πτώμα, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Νέα καταδίκη Γ. Γούμενου για χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

«Πλημμύρισε» η Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω βροχής (pics)

Κρήτη: Τα πρώτα στοιχήματα για τον Σήφη–Ο πρώτος μεγάλος νικητής (vid)

Θεσ/νίκη: Σκότωσε την ερωμένη του εξαιτίας του μυστικού τους-Την πέταξε σε χαράδρα