ΕΛΛΑΔΑ

Προς 48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

Προς 48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

Στην εξαγγελία 48ωρης απεργίας το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου προχώρησαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αφορμή υπουργική απόφαση που δίνει στον Ο.Δ.ΔΗ.Χ. πρόσβαση στους λογαριασμούς των τελών διαδρομής Αεροναυτιλίας που όπως σχολιάζουν «έγινε προφανώς για να καλύπτει άμεσες ταμειακές του ανάγκες».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «από μια πρώτη εκτίμηση δεν φαίνεται στο στενά άμεσο μέλλον κίνδυνος για την κάλυψη των αναγκών της Αεροναυτιλίας. Εν’ τούτοις δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι για πρώτη φορά γίνεται παρέμβαση στους ειδικούς λογαριασμούς για σκοπούς αλλότριους από αυτούς της Αεροναυτιλίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Δηλαδή αν μέχρι τώρα είχαμε μια διεύρυνση των Αεροναυτιλιακών υπηρεσιών, για τις οποίες καταβάλλονται τα ανταποδοτικά τέλη που χρηματοδοτούν αυτούς τους ειδικούς λογαριασμούς στο σύνολο της ΥΠΑ, τώρα τα διαθέσιμα των ειδικών λογαριασμών μπορεί να διατίθενται και για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους».

Μάλιστα, οι ελεγκτές κάνουν λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου της Ε.Ε.» ενώ αναφέρονται στους κινδύνους «που θα προκληθούν για την ασφάλεια των πτήσεων και τα εθνικά δικαιώματα στον Ελληνικό Εναέριο χώρο, λόγω του ότι δε θα γίνονται οι στοιχειώδεις επενδύσεις».

Για το λόγο αυτό η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε πέρα από τα ένδικα μέσα (άσκηση αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας και αίτηση αναστολής της Απόφασης), να προβεί σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου και να υποβάλει αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη 72χρονος με πλήθος αρχαίων νομισμάτων και όπλων (pics-vid)