ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στα… μαλακά οι τρεις Αργεντινοί για τα 293 κιλά κοκαΐνης!

Θεσσαλονίκη: Στα… μαλακά οι τρεις Αργεντινοί για τα 293 κιλά κοκαΐνης!

Από την ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα, «έπεσαν στα μαλακά» στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τρεις Αργεντινούς, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για το φορτίο των 293 κιλών κοκαΐνης που είχε κατασχεθεί το Μάιο του 2011 ύστερα από μεγάλη επιχείρηση των διωκτικών αρχών, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις Αργεντινοί καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών και πρόστιμο 50.000 ευρώ, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για απρόσφορη απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών, ενώ αθωώθηκαν για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν επιπλέον δύο Αλβανοί στους οποίους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και πρόστιμο 20.000 ευρώ, αφού το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για συμμορία και ηθική αυτουργία στην απρόσφορη απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών.

Ένας ακόμη κατηγορούμενος - ελληνικής καταγωγής - καταδικάστηκε ως τοξικομανής σε φυλάκιση 6,5 ετών, ενώ αθωωτική ήταν η ετυμηγορία για δύο Έλληνες που κατηγορήθηκαν επίσης για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με τα ναρκωτικά, τα οποία είχαν ξεκινήσει από την Παραγουάη και ήταν «καμουφλαρισμένα» σε φορτίο ξυλείας.

Στην επιχείρηση σύλληψης των κατηγορουμένων και την κατάσχεση του φορτίου συμμετείχαν το Τμήμα Ναρκωτικών ΣΔΟΕ Αττικής, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) - Γραφείο Αθηνών της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κοκαΐνη, αξίας περίπου 12 εκατ. ευρώ (σε χονδρική), προοριζόταν για την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμα:

Ξύλινο ποδήλατο… έργο τέχνης στα Τρίκαλα! (pics)

Διαγράφονται τα πρόστιμα ανέργων επιβατών του ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο 70χρονου στην ουρά τράπεζας

Βρέθηκε ύποπτο όχημα στα Εξάρχεια