ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μητρ. Πειραιώς τα βάζει με τον Χόκινγκ γιατί δηλώνει άθεος

Ο Μητρ. Πειραιώς τα βάζει με τον Χόκινγκ γιατί δηλώνει άθεος

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ Πειραιώς επιτέθηκε στον κορυφαίο καθηγητή Μαθηματικών του Κέμπριτς Στίβεν Χόκινγκ, μετά την δήλωσή του σε εφημερίδα ότι δεν υπάρχει θεός.

Ο Μητροπολίτης μάλιστα απάντησε γραπτώς στις επιστημονικές θεωρίες του επιστήμονα, κάνοντας και αναφορά στη κατάσταση της υγείας του Χόκινγκ:

«Με αφορμή τον συνεχιζόμενο θόρυβο που έχει προκαλέσει διεθνώς η κυκλοφόρησις του τελευταίου βιβλίου του παραπληγικού Βρετανού αστροφυσικού Stephen Hawking...», σημειώνει στην αρχή της ανακοίνωσής του ο κ. Σεραφείμ, και συνεχίζει:

«Ο συγκεκριμένος παραπληγικός Βρετανός επιστήμων είναι απολύτως συμπαθής ιδιαιτέρως διότι ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, που επιφέρει την κατανόησιν διά την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του που αδίκως βεβαίως ενοχοποιούν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν διά την δυσχερεστάτην θέσιν της υγείας του...» και καταλήγει: «Tο ελαφρυντικό της συγχύσεως του νοός του, από την αφόρητο σωματική δυστυχία του»!

Υπενθυμίζεται τι είχε πεί ο Στήβεν Χόκινγκ που προκάλεσε τον Μητροπολίτη «Ήταν φυσικό να πιστεύουμε στο Θεό για όσον καιρό δεν είχαμε αναπτύξει τις επιστήμες. Όταν έγραφα στο Χρονικό του Χρόνου πως επιτυγχάνοντας μια ενοποιημένη θεωρία των φυσικών νόμων, οι επιστήμονες θα μπουν στο μυαλό του Θεού, εννοούσα πως θα γνωρίσουν όλα όσα θα γνώριζε και ο Θεός, αν υπήρχε. Όμως κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Είμαι άθεος».

Διαβάστε επίσης
Σεραφείμ για τζαμί: Επίθεση στο Συμβούλιο Επικρατείας