ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Α. Σταμπούλος

Αυτή είναι η ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Α. Σταμπούλος

«Χτενίζει» την Αττική η Αντιτρομοκρατική - Δύο κράνη βρέθηκαν στο διαμέρσμα στην Κυψέλη - Αρνείται ακόμα να φωτογραφηθεί

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Αττική για τυχόν νέα ευρήματα.

Οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν διαμερίσματα - κρυσφύγετα, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας για να βρουν που αντιστοιχούν τα κλειδιά που βρήκαν στο διαμέρισμα στο Μαρούσι.

Στο διαμέρισμα στην Κυψέλη το οποίο οι αστυνομικοί έψαξαν βρέθηκε μία πλαστή ταυτότητα την οποία οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο συλληφθείς Α. Σταμπούλος χρησιμοποίησε για να νοικιάσει το εν λόγω διαμέρισμα με σκοπό να γίνει αποθήκη οπλισμού.

Στο εσωτερικό του διαμερίσματος βρέθηκαν επίσης και δύο κράνη τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής για να εξεταστούν για δείγματα DNA.

Υπενθυμίζεται ότι στο πατρικό σπίτι του 30χρονου Αντώνη Σταμπούλου που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στο Μαρούσι δεν βρέθηκε κάποιο στοιχεία εκτός από ένα παλιό περίστροφο (αντίκα) και τα κλειδιά με τα οποία άνοιξαν τα διαμέρσμα στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ερευνήσει και το ατελιέ της αδερφής του στο Θησείο καθώς και το εξοχικό του στην Εύβοια.

Η αστυνομία έδωσε νωρίτερα το απόγευμα στην δημοσιότητα νέα φωτογραφία του Αντώνη Σταμπούλου ο οποίος υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη την Πέμπτη στην περιοχή του Βύρωνα.

adonis

Ο 30χρονος έστελε χθες δήλωσή του με την οποία περιγράφει τον τρόπο της σύλληψής του και της ανάκρισής του στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, καθώς και τη σθεναρή αντίστασή του να δώσει αποτυπώματα και αίμα για DNA, αλλά και για να φωτογραφηθεί.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Κράτησα αρνητική στάση απέναντι στις αξιώσεις των κρατικών λακέδων να αποσπάσουν στοιχεία μου για δυο λόγους. Πρώτο, για λόγους αξιακούς, καθώς θεωρώ ότι υποχρέωση κάθε αναρχικού επαναστάτη είναι να μη δίνει ούτε χιλιοστό εδάφους στον ταξικό εχθρό. Και δεύτερο γιατί, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της υπόθεσης που μου προσάπτουν, θέλησα να προστατέψω συντροφικό και φιλικό περιβάλλον από τα κοράκια, που με κρατάνε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο Σταμπούλος είναι μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» τουλάχστον από το 2009 και έχει στενές επαφές τόσο με τον φυλακισμένο πλέον Ν. Μαζιώτη όσο και με την σύζυγό του Π. Ρούπα που παραμένει ασύληπτη. Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο συλληφθείς είχε προσαχθεί το 2002 όταν ήταν 19 χρονών μαζί με άλλα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου χωρίς όμως να του γίνει δακτυλοσκόπηση σε βάρος του.

Η πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στο διαμέρισμα στην Κυψέλη

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας που εντόπισε η Αντριτρομοκρατική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια ερευνών στο διαμέρισμα του Αντώνη Σταμπούλου στην Κυψέλη.

Το συγκεκριμένο πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας βρέθηκε σήμερα (04-10-2014) σε διαμέρισμα και όπως προέκυψε, είχε χρησιμοποιηθεί για την ενοικίαση του χώρου από τον παραπάνω συλληφθέντα.

Το πλαστό Δελτίο φέρει αριθμό ΑΑ 011583 και φέρεται να έχει εκδοθεί την 04-03-2005 από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, υπό στοιχεία ΤΣΕΡΓΑΣ Ευθύμιος του Κωνσταντίνου και της Πηνελόπης, γεννηθείς την 26-07-1987 στην Αθήνα, που αντιστοιχούν σε στοιχεία πραγματικού ατόμου, που δε σχετίζεται με την ερευνώμενη υπόθεση.

Επιπλέον, φέρει επικολλημένη φωτογραφία άνδρα, που προσομοιάζει με τον παραπάνω συλληφθέντα και είναι εμφανώς διαφορετική από αυτή του πραγματικού κατόχου.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με την παραπάνω αστυνομική ταυτότητα και ιδίως αν έχει χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή ή μίσθωση διαμερίσματος, γκαράζ, οχήματος κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Αντιτρομοκρατική: Πού στρέφει τις έρευνες μετά την σύλληψη Σταμπούλου

Μήνυμα Σταμπούλου μέσα από τη ΓΑΔΑ: «Βρίσκομαι αιχμάλωτος»

Αυτός είναι ο 30χρονος συνεργός του Μαζιώτη (pics&vid)