ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ομαλά τα περισσότερα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών

Θεσσαλονίκη: Ομαλά τα περισσότερα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών

Κανονικά ξεκίνησε, σήμερα, η μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους των μαθητών από και προς τα σχολεία τους στο νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθύμισε, δε, ότι τα πρώτα εντάλματα πληρωμών για τους λεωφορειούχους εκδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Εξάλλου, το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον κ. Παπά, υπήρξαν συνεχείς επαφές των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο τα αδιάθετα δρομολόγια (περίπου 75) να καλυφθούν. Πρόκειται για δρομολόγια που αφορούν κυρίως ΕΠΑΛ (μεταξύ των οποίων της Επανομής και του Λαγκαδά) και σχολεία στον δήμο Λαγκαδά, τον δήμο Βόλβης και ορεινές περιοχές του νομού.

«Είμαστε (τα εμπλεκόμενα μέρη) σε συνεχή επικοινωνία και αύριο -το αργότερο μεθαύριο- θα έχει λυθεί το ζήτημα» υπογράμμισε ο κ. Παπάς.
Αναφερόμενος, δε, στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για τον επανασχεδιασμό και την αύξηση των δρομολογίων σε 8 (όσα ήταν και πέρυσι) από 6 που έχουν διατεθεί, ο κ. Παπάς τόνισε ότι «θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, για να λυθεί το θέμα».

Σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι, η μεταφορά των μαθητών του σχολείου δεν μπορεί να ξεκινήσει καθώς έχουν διατεθεί 6 δρομολόγια που μπορούν να εξυπηρετήσουν 271 μαθητές, ενώ το σχολείο έχει 357.

Οι γονείς καλούν τον κ. Παπά να πάει στο σχολείο στις 15.45, ώρα που σχολούν τα παιδιά, για «να αντιληφθεί το πρόβλημα σε όλη του την έκταση». Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να μεταβεί στο σχολείο για να συζητήσει το θέμα με τους γονείς και να συνεργαστούν για την επίλυσή του.

Διαβάστε επίσης:

Η καραμπόλα θανάτου που «πάγωσε» την Ελλάδα