ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Ψήφισμα για τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων

Πειραιάς: Ψήφισμα για τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων

Ψήφισμα για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων στον δήμο Πειραιά, υιοθέτησε στη σημερινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη.

Το ψήφισμα αρνήθηκε να ψηφίσει ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά», που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο:

«Η εφαρμογή της νομιμότητας, ο έλεγχος και η τήρηση της στη δράση και τη λειτουργία των φορέων και οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για εμάς, δεν είναι αντικείμενο προς διαπραγμάτευση. Είναι θεσμική υποχρέωση που προβλέπεται μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες λογοδοσίας προς τους πολίτες και την τοπική κοινωνία, να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, καθολικός έλεγχος σε όλα τα πεδία δράσης, σε κάθε πράξη, σε κάθε θεσμό.


Αυτό το αναφαίρετο καθήκον των φορέων της Αυτοδιοίκησης και δικαίωμα των ελεγκτικών μηχανισμών δεν μπορεί να εξελίσσεται σε κυνήγι μαγισσών και σε αέναες επιχειρήσεις ενοχοποιήσεις επί δικαίων και αδίκων.

Οι δόλιες παρανομίες πρέπει να τιμωρηθούν.

Για το θέμα της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, θεωρούμε ότι θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα η πιστή και αυστηρή εφαρμογή όσων προέβλεπαν οι σχετικοί Νόμοι και τα Προεδρικά Διατάγματα, όπως είχαν αρχικά ψηφισθεί. Δεν γίνεται αποδεκτός ο εκ των υστέρων επανακαθορισμός των κριτηρίων πρόσληψης που καθορίστηκαν και εφαρμόστηκαν με βάση τις διατάξεις μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου κατά το χρονικό διάστημα που αυτές έγιναν.

Είναι αυτονόητο ότι ουδεμία ευθύνη έχουν οι εργαζόμενοι για ενέργειες αρμοδίων οργάνων ή υπηρεσιακών συμβουλίων για τη μετατροπή συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και ως εκ τούτου δεν συμφωνούμε στο να υποστούν, δέκα και δεκαπέντε χρόνια μετά, τις όποιες συνέπειες οι εργαζόμενοι.

Για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνουμε:

  • Να σταλεί το ψήφισμα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να κοινοποιηθεί στα συλλογικά όργανα των φορέων της αυτοδιοίκησης ΚΕΔΕ, ΠΕΔΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • να γίνει ξεκάθαρο και σαφές ότι, ο έλεγχος γίνεται με βάση τα ισχύοντα κατά το χρόνο μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, καθώς επίσης
  • να μην υπάρξει καμία επίπτωση στους εργαζόμενους για τυχόν πράξεις ή παραλήψεις των αρμοδίων οργάνων, συλλογικών και ανεξάρτητων που είχαν την ευθύνη και την αρμοδιότητα για να ελέγξουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την μετατροπή των συμβάσεων.
  • Σε συνέχεια της απόφασης της ΚΕΔΕ, την προσωρινή αναστολή των ελέγχων μέχρι την διευθέτηση των παραπάνω αιτημάτων«.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλες καταστροφές στον Αστακό από ισχυρή νεροποντή (pics)

Στο Πειθαρχικό δυο υπάλληλοι του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ Κεραμεικού

ΤΑΙΠΕΔ: Εισέπραξε 10 εκάτ. ευρώ από την πώληση έξι ακινήτων του Δημοσίου

Κρήτη: Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το νησί απο τα δυτικά

Έκρηξη όλμου στο Βόλο: Εκτός κινδύνου ο 30χρονος υπολοχαγός