ΕΛΛΑΔΑ

Θεσ/νίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα το οποίο εισήγαγε χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Θεσ/νίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα το οποίο εισήγαγε χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Εξαρθρώθηκε στην Θεσσαλονίκη ύστερα από αστυνομική επιχείρηση συμμορία που δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή, διακίνηση και διάθεση χιλιάδων λαθραίων τσιγάρων, στην ελληνική αγορά.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28, 25 και 54 ετών και ένας 41χρονος ομογενής. Δύο από τα μέλη της σπείρας κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 06/10, την ώρα που παραλάμβαναν δέματα με λαθραίο περιεχόμενο, από ταχυδρομικό υποκατάστημα της Νεάπολης.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης – Συμμορίας και της παράβασης του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Προκειμένου να δυσκολέψουν τον εντοπισμό τους και να παραπλανήσουν τις αστυνομικές αρχές, οι συλληφθέντες δεν παραλάμβαναν μεγάλα φορτία, αλλά πολλά μικρά δέματα, τα οποία αποστέλλονταν από την Αρμενία, σε διαφορετικά ταχυδρομικά καταστήματα ΕΛ.ΤΑ της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου ο καθένας δήλωνε πλείστες διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας (συνήθως ανύπαρκτες).

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3.545 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Νέο δυστύχημα με φορτηγό στις Σέρρες - Νεκρός ο οδηγός

Μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών: Διακινούσαν κάνναβη μέσω εταιρείας λιπασμάτων (pics)

Βαρδάτες: Γκρέμισαν το ιερό για να βρουν χρυσό