ΕΛΛΑΔΑ

«Ράγισαν» καρδιές στις κηδείες των τριών οπλιτών

«Ράγισαν» καρδιές στις κηδείες των τριών οπλιτών

«Ράγισαν» καρδιές στην τελευταία πράξη του δράματος η οποία εκτυλίχθηκε στο Βόλο, στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου για τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων λοχιών του Ελληνικού Στρατού, Ορφανίδη Γεώργιου και Μεζάλα Αναστάσιου και στο Πετρωτό Αχαϊας για τον 19χρονο Φώτη Ανδρικόπουλο.

Συγγενείς φίλοι και συνάδελφοι με τη θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους συνόδεψαν στην τελευταία τους κατοικία τους τρεις αδικοχαμένους οπλίτες.

Βίντεο από την κηδεία των οπλιτών στο Βόλο

Οι δύο λοχίες τραυματίστηκαν θανάσιμα το μεσημέρι της Τρίτης στο πεδίο βολής των Γλαφυρών Μαγνησίας, μαζί με τον 19χρονο έφεδρο οπλίτη θητείας Ανδρικόπουλο Φώτιο.

metzalas
orfanidhs

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία των οπλιτών στο Βόλο

kouik volos

Μεταξύ των παρευρισκόμενων και ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

stefania

Στρατιωτικές τιμές αποδόθηκαν από άγημα Πεζοναυτών, ενώ παραβρέθηκε και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και των τοπικών αρχών.

Όταν τα δύο φέρετρα σκεπασμένα με την γαλανόλευκη βγήκαν από την εκκλησία οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα, αποτίοντας έτσι τον ύστατο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους.

bolos

Σε κλίμα οδύνης και με στρατιωτικές τιμές και η κηδεία στο Πετρωτό

Η σορός του αδικοχαμένου 19χρονου μεταφέρθηκε στο Πετρωτό με C-27 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Λάρισας στον Άραξο και στη συνέχεια οδικώς στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Πετρωτό.

patr

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Φώτη Ανδρικόπουλο σε κλίμα οδύνης στην ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αθανασίου Πετρωτού Πατρών.

Ο ναός τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά κατακλύστηκε από φίλους και παλιούς συμμαθητές του άτυχου 19χρονου που τον αποχαιρέτησαν με λευκά στεφάνια ενώ δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν να πιστέψουν την τραγωδία.

patras1

Ανάμεσα στα στεφάνια βρίσκονται αυτό του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καθώς και του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια.

Να σημειωθεί πως η κηδεία του έγινε παρουσία του πρώτου υπαρχηγού του ΓΕΣ αντιστρατήγου Νικόλαου Δεβετζή.

Φίλοι, συγγενείς, συμμαθητές και πλήθος κόσμου, με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, φωνάζοντας «αθάνατος» και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, συνόδευσαν τον 19χρονο στην τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο Πετρωτού.

Οι γονείς και οι αδελφές του είπαν και αυτοί το τελευταίο αντίο με το δικό τους τρόπο στον «άντρα» τους, ενώ ξέσπασαν σε λυγμούς επάνω στον τάφο.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος απηύθυνε λόγια παρηγοριάς στην οικογένεια του 19χρονου και είπε μεταξύ άλλων: «Ο Φώτης αγαπούσε την πατρίδα του και έδωσε την ζωή του για αυτή».

Στα θύματα του δυστυχήματος θα απονεμηθεί Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Πηγή βίντεο και φωτό: patrastimes.gr, e-volos.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη όλμου στο Βόλο: Πένθος στις ένοπλες δυνάμεις - Εκτός κινδύνου ο τέταρτος

Τραγωδία στο Βόλο: Έντονος προβληματισμός για την κατασκευή των πυρομαχικών

Τραγωδία στο Βόλο: Αυτοί είναι οι τρεις στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους (pics)

Έκρηξη όλμου στο Βόλο: Εκτός κινδύνου ο 30χρονος υπολοχαγός

Τραγωδία στο Βόλο: Τρεις νεκροί οπλίτες από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο

Τραγωδία στο Βόλο: Στο σημείο μεταβαίνουν ο Αρχηγός ΓΕΣ και ο υφυπουργός Άμυνας

Έκρηξη όλμου στο Βόλο: ΕΔΕ από τις στρατιωτικές Αρχές

Τραγωδία στο Βόλο: Ιατροδικαστές στο σημείο της έκρηξης

Έκρηξη όλμου στο Βόλο: Γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ο άτυχος 19χρονος

Έκρηξη όλμου στον Βόλο: «Να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά»