ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν από την Πέμπτη οι αιτήσεις για μετεγγραφές

Ξεκινούν από την Πέμπτη οι αιτήσεις για μετεγγραφές

Ξεκινά από αύριο έως την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου η διαδικασία με τις ηλεκτρονικές υποβολές για τις μετεγγραφές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο εκάστοτε υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής του, θα πρέπει να προσέλθει σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας την ταυτότητα ή το διαβατήριό του προκειμένου να δημιουργήσει τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας.

Στη συνέχεια, με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον οκταψηφίο κωδικό πανελληνίων εξετάσεων μπορεί να υποβάλει την ηλεκτρονική αίτησή του στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας http://solon.it.minedu.gov.gr .

Οι ενδιαφερόμενοι, έχουν δικαίωμα υποβολής μιας μόνο ηλεκτρονικής αίτησης είτε σύμφωνα με το άρθρο 53 του ν. 4264/2014 είτε σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4274/2014.

Όσοι επιλέξουν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση βάσει του άρθρου 53 του ν. 4264/2014 οφείλουν να επιλέξουν μια και μόνο υποκατηγορία από τις αναφερόμενες στην εν λόγω διάταξη (π.χ. πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, με αδελφό ή αδελφή ενεργό φοιτητή κλπ).

Το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί επίσης ότι ο αριθμός των μεταφερομένων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το ποσοστό 10% επί του αριθμού των εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που έχουν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατόπιν συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα α' και ομάδα β') το 2014.

Διαβάστε επίσης:

«Ράγισαν» καρδιές στις κηδείες των τριών οπλιτών

Θεσ/νίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα το οποίο εισήγαγε χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Νέο δυστύχημα με φορτηγό στις Σέρρες - Νεκρός ο οδηγός

Μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών: Διακινούσαν κάνναβη μέσω εταιρείας λιπασμάτων (pics)

Βαρδάτες: Γκρέμισαν το ιερό για να βρουν χρυσό