ΕΛΛΑΔΑ

«Έσβησε» ο θρυλικός «Λουκάνικος» (pics-vid)

«Έσβησε» ο θρυλικός «Λουκάνικος» (pics-vid)

Στον «επαναστάτη» - σκύλο είχαν γίνει κατά καιρούς αναφορές από το BBC, το CNN, το Al Jazeera και άλλα δίκτυα

Εμείς τον μάθαμε ως «Λουκάνικο». Έτσι μας… συστήθηκε! Κανείς δε γνώριζε πως ο ιδιοκτήτης του τον είχε βαπτίσει «Θόδωρο».

Έγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά, έγινε τραγούδι, και η απόλυτη καταξίωση ήρθε όταν το περιοδικό TIME τον συμπεριέλαβε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011. Τον αποκάλεσαν «επαναστάτη» και «σκύλο της πρώτης γραμμής στην Ελλάδα».

Η ενεργός δράση του στις πορείες

Ήταν πάντα στο πρώτο μέτωπο των διαδηλωτών. Έτοιμος να ρουφήξει τα χημικά και να δεχθεί τα… γκλομπ των δυνάμεων καταστολής.

loukanikos

Πριν δύο χρόνια το συμπαθές τετράποδο εξαφανίσθηκε από την πλατεία Συντάγματος και αποσύρθηκε από την ενεργό συμμετοχή σε πορείες και διαδηλώσεις. Επέστρεψε, κουρασμένος και με σοβαρά προβλήματα υγείας στο σπίτι του ανθρώπου που όλα αυτά τα χρόνια τον φρόντιζε. Εκεί ο «Θόδωρος» έζησε τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του. Ώς την ημέρα που η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά.

Ήταν περίπου δέκα χρόνων.

Η υγεία του, όμως, όπως έλεγε ο κτηνίατρος που τον παρακολουθούσε, ήταν αρκετά επιβαρυμένη, κυρίως λόγω των χημικών και των δακρυγόνων που είχε εισπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων. Όπως είπε στην εφημερίδα «Αυγή», ο άνθρωπος που τον φιλοξενούσε «ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε» .

Πλέον ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο… Εκεί που θα βρει την ηρεμία του.

Δείτε σε διάφορες στιγμές τον… επαναστάτη «Λουκάνικο»