ΕΛΛΑΔΑ

Λουκάνικος: Όταν ένας σκύλος γινόταν πρόσωπο της χρονιάς στο TIME

Λουκάνικος: Όταν ένας σκύλος γινόταν πρόσωπο της χρονιάς στο TIME

Ο τετράποδος επαναστάτης από την Ελλάδα, που έγινε διάσημος σε όλον τον κόσμο και το 2011 έφτασε μέχρι τη λίστα των 100 προσώπων της χρονιάς στο περιοδικό TIME, έφυγε εχθές από τη ζωή, σε ηλικία 10 ετών

Η είδηση του θανάτου του αναφέρθηκε από όλα σχεδόν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, καθώς ο Λουκάνικος είχε γίνει σύμβολο των διαδηλώσεων της Αθήνας.

Τα περισσότερα αφιερώματα έκαναν ασφαλώς λόγο και για το πρωτοσέλιδο που του είχε αφιερώσει τότε TIME.

«Ο Λουκάνικος πέθανε. Η είδηση του θανάτου του σκύλου των διαδηλώσεων πλημμυρίζει τα κοινωνικά δίκτυα με μηνύματα» έγραφε εχθές ο Independent, και τονίζει πως το πολυαγαπημένο ζώο που έγινε διάσημο για την εμφάνισή του στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων κατά των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, δυστυχώς απεβίωσε. Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει πως ο Λουκάνικος πέθανε δύο χρόνια μετά την «συνταξιοδότησή του» από τις διαδηλώσεις της Αθήνας.

«Το πιο διάσημο ζώο στην Ελλάδα πέθανε» γράφει το Business Insider, που στο άρθρο του τον περιγράφει ως τον πιο εξέχων πρόσωπο στις ταραχές της Αθήνας, ειδικά μεταξύ 2010 και 2012. Μάλιστα, όπως αναφέρει, αποτέλεσε ένα από τα 100 πρόσωπα της χρονιάς 2011 του περιοδικού Time. «ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τα μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας το θαυμασμό από τους δημοσιογράφους που αποστέλλονταν στην Αθήνα για να καλύψουν τα ρεπορτάζ για την κρίση στην ευρωζώνη».

«Πέθανε ο Λουκάνικος, ο διάσημος σκύλος των διαδηλώσεων στην Αθήνα» τιτλοφορεί άρθρο της η International Business Times και παραθέτει φωτογραφίες του σκύλου στην διάρκεια διαδηλώσεων.

«Ο Λουκάνικος, ο γενναίος σκύλος που αντιμετώπισε τα ελληνικά ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της κρίσης της ευρωζώνης, πέθανε» γράφει η Guardian σε άρθρο της που συνοδεύεται από φωτογραφίες του σκύλου που είχαν τραβήξει φωτορεπόρτερ της εφημερίδας.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

«Έσβησε» ο θρυλικός «Λουκάνικος» (pics-vid)