ΕΛΛΑΔΑ

Οι προκριθέντες για τα Βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Οι προκριθέντες για τα Βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή φορέων κοινωνικής οικονομίας στο διαγωνισμό για τα Βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας - Social Business Excellence Awards.


Η πρώτη φάση αξιολόγησης ολοκληρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου.

Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 58 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 42 από υφιστάμενους φορείς της κοινωνικής οικονομίας και οι 16 από υπό σύσταση κοινωνικές επιχειρήσεις.

Ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός των συμμετοχών, αλλά κυρίως το υψηλό επίπεδο όλων των αιτήσεων, αποδεικνύει τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν φορείς της κοινωνικής οικονομίας, προκειμένου να επιλύσουν κοινωνικά προβλήματα, αξιοποιώντας αποτελεσματικά επιχειρηματικά μοντέλα.

Με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων, η Επιτροπή Αξιολόγησης κατέληξε στην προεπιλογή 17 φορέων της κοινωνικής οικονομίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που διεξήχθη στις 14.10.2014 στην αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας αυτής, οι προκριθέντες είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν το φορέα τους ή την επιχειρηματική τους ιδέα και να απαντήσουν σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής, προκειμένου να αναδειχθούν οι τελικοί διακριθέντες για τα 7 Βραβεία του διαγωνισμού.

Η ανακοίνωση και απονομή των βραβείων θα γίνει στο συνέδριο «Επιχειρώντας Αλλιώς», τη Δευτέρα στις 3 Νοεμβρίου 2014, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Οι 17 φορείς της κοινωνικής οικονομίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη Β' Φάση του διαγωνισμού είναι οι:

ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΚO

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΟΝΗ-ΚΕΛΛΙΑ ΤΗΝΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΛΜΑ

ΚΑΡΠΩΝ ΕΛΕΥΣΙΣ

MARGOT FILMHOUSE ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

ΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΣ

ROI CAT

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYRTILLO

ΜΙΚΡΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

ΣΤΕΓΗ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Π.Ε. ΤΟΜΕΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

ECOPOLIS

ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ

ΜΕΡΙΜΝΑ ΥΓΕΙΑΣ

HUMANAID