ΕΛΛΑΔΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η πώληση του ΟΛΠ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η πώληση του ΟΛΠ

Συνάντηση με τις διοικήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, είχε σήμερα ο ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.


Μετά το τέλος της συνάντησης, γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο πως το θέμα της πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Κατά τη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια της κυβέρνησης να πουλήσει το 67% των μετοχών του ΟΛΠ, αλλά και η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του και η ανάπτυξη των σχέσεών του με τις πόλεις της Αττικής.

Ο Γιώργος Γαβρίλης τόνισε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η Περιφέρεια Αττικής θα είναι συμπαραστάτης τους στην προσπάθεια διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ, με όλες τις δραστηριότητές του, αναλαμβάνοντας και νομικές πρωτοβουλίες.

Κατά τα διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Γαβρίλης σημείωσε:

«Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να υπάρχει μεγάλη βιασύνη -από διάφορες πλευρές- για να προχωρήσει η πώληση του ΟΛΠ, ακόμα και με ενέργειες αντίθετες σε κάθε έννοια στοιχειώδους νομιμότητας. Θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να σταματήσει η διαδικασία πώλησης του Οργανισμού και να γίνει διάλογος για τη διαμόρφωση νέων σχέσεων ανάμεσα στο δημόσιο λιμάνι και στις πόλεις».