ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ιδιοκτήτης εργοστασίου για μόλυνση του περιβάλλοντος

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ιδιοκτήτης εργοστασίου για μόλυνση του περιβάλλοντος

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ένας 52χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης επεξεργασίας μαρμάρων στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για ρύπανση περιβάλλοντος.

Όπως έγινε γνωστό, η επιχείρηση όχι μόνο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια από το 1999, αλλά -επιπλέον- εναπόθετε μεγάλο όγκο αποβλήτων έξω από τις εγκαταστάσεις της.

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ερεύνησαν ενδελεχώς στοιχεία που αφορούσαν περιβαλλοντική ρύπανση και αισθητική υποβάθμιση κι έπειτα από επιτόπια αυτοψία σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του 52χρονου ιδιοκτήτη της μονάδας.

Έπειτα από αστυνομική έρευνα, στην οποία συνέδραμαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, απέρριπτε συστηματικά και ανεξέλεγκτα έξω από την περίφραξή της επιχείρησης, στερεά απόβλητα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιοι όγκοι υπολειμμάτων μαρμάρων και αδρανών υλικών, σε μία έκταση τριών στρεμμάτων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δικογραφία, διαμορφώθηκαν στο έδαφος δύο λεκάνες με διάλυμα ανθρακικού ασβεστίου, προερχόμενο από τη λειτουργία των μηχανημάτων.

Η σχετική δικογραφία αποστέλλεται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: «Μυρίζει» καλοκαίρι