ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συνεργός του Παλαιοκώστα

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συνεργός του Παλαιοκώστα

Ο αντιεξουσιαστής Πολύκαρπος Γεωργιάδης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη ως συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς ετοιμαζόταν να "πετάξει" για Βρυξέλλες.

Ο Γεωργιάδης είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και σύμφωνα με πληροφορίες είχε βγάλει εισιτήριο στο όνομά του.

Ο αντιεξουσιαστής στη δίκη είχε αρνηθεί ότι συμμετείχε στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά αναφέροντας, ότι βοηθούσε τον Βασίλη Παλαιοκώστα μόνο στο επίπεδο της αλληλεγγύης και όχι στο επιχειρησιακό σκέλος της απαγωγής. «Σαν αντιεξουσιαστής στέκομαι αλληλέγγυος στον Παλαιοκώστα, σ' έναν προλετάριο, σ' ένα φίλο. Μάχομαι εναντίον της διαρθρωτικής ταξικής βίας του κεφαλαίου», είχε πει, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας, ότι πήγαινε μόνο τρόφιμα στον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Η απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά

Για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά, ο οποίος τον Ιούνιο του 2008 παρέμεινε όμηρος για 13 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του, οι συγγενείς του χρειάστηκε να καταβάλουν στους δράστες ως λύτρα το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία περίπου 5.000.000 ευρώ δεν έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί από τις Αρχές. «Δε θέλω να εκδικηθώ τους κατηγορουμένους, αλλά να τιμωρηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του κατά την ακροαματική διαδικασία ο βιομήχανος Γιώργος Μυλωνάς.

Διαβάστε επίσης:

Νέο βίντεο-σοκ: Η στιγμή που το Smart σπέρνει το θάνατο στην Πέτρου Ράλλη