ΕΛΛΑΔΑ

La petite cantine: Μενού «ελπίδας» σύντομα κοντά σας

La petite cantine: Μενού «ελπίδας» σύντομα κοντά σας

Πώς ένας διαφορετικός χώρος εστίασης μπορεί να δώσει ελπίδα σε άτομα με αναπηρία...

Ο Διονύσης Δαλούκας βλέπει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα μέσω crowdfunding και μιλά γι΄αυτό στο newsbomb.gr.

Mε vintage ματιά βλέπει τo "La petite cantine" o Διονύσης Δαλούκας.

Ο 33χρονος εμπνευστής αυτής της ιδέας, ο οποίος και ο ίδιος έχει ποσοστό αναπηρίας 80%, μιλά στο newsbomb.gr για το πραγματικά πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της χώρας μας αυτό εγχείρημα.

10578130 10152848481019533 909615898 n

Έχετε άραγε σκεφτεί πώς είναι να απολαμβάνετε γεύσεις από μεσογειακή κουζίνα σ' ένα χώρο γεμάτο με δέντρα και φυτά, ενώ κάθεστε σ' ένα κτήμα με ξύλινα τραπεζάκια πικ - νικ και ρετρό καρέκλες, με θέα τη θάλασσα...

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κοντέινερ, όπου η κουζίνα θα είναι ειδικά διαμορφωμένη για να εργάζονται άτομα με αναπηρία, ενώ οι θαμώνες θα μπορούν να παρακολουθούν εκθέσεις φωτογραφίας, κεραμεικής, ζωγραφικής και μουσικά δρώμενα τόσο από συλλόγους ευπαθών ομάδων αλλά και ιδιωτών.

Η πόλη του Βόλου όχι μόνο θα αποκτήσει έναν τέτοιο χώρο αλλά η επιχείρηση αυτή θα διαφέρει στο γεγονός πως θα απασχολεί αποκλειστικά και μόνο άτομα με αναπηρία.

«Είμαι ο ίδιος άτομο με ειδικές ανάγκες και από προσωπική εμπειρία μου ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης καντίνας. Να φτιάξουμε έναν χώρο με δική του ταυτότητα, στον οποίο θα εργάζονται μόνο άτομα με ειδικές ανάγκες. Με τον τρόπο αυτό να τονίσουμε την παραγωγικότητά μας και να εργαστούμε ισότιμα»
δηλώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

10743763 10152848480404533 636621302 n

Για να χρηματοδοτήσει το εγχείρημά του, που κοστολογείται γύρω στα 35.000 ευρώ, στράφηκε σε πλατφόρμα crowdfunding τη λεγόμενη διαδικτυακή χρηματοδότηση αφού πρωτίστως απευθύνθηκε σε δημόσιους φορείς αλλά δεν καλωσόρισαν το επιχειρηματικό του πλάνο.

Στην ιδέα αυτή σκοπεύουν ακόμη να επενδύσουν επιχειρηματίες αλλά και κοινωφελή ιδρύματα σε πανελλαδικό επίπεδο αφότου το εστιατόριο ξεκινήσει να λειτουργεί.

Στόχος αυτής της επιχείρησης είναι να είναι βιώσιμη έτσι ώστε να είναι σε θέση να απασχολεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο ατόμων με αναπηρία επισημαίνει ο κ. Δαλούκας στο newsbomb.gr.

10744543 10152848480864533 1662167834 n

«Για τα παιδιά αυτά είναι πολύ σημαντικό να έχουν δουλειά και να είναι ισότιμα και παραγωγικά αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πέφτουν θύματα ρατσισμού.

Το να έχεις μια αναπηρία δε σημαίνει ότι είσαι προβληματικός, τονίζει ο κ. Δαλούκας ο οποίος όπως αποκαλύπτει στη διάρκεια συζητήσεων με διαφόρους φορείς για το εναλλακτικό αυτό εστιατόριο άκουσε και τη φράση...πού πας να μπλέξεις με παιδιά που έχουν πρόβλημα...».

Πάντως, μέχρι στιγμής η κοινωνία στο Βόλο αν και έχει ενημερωθεί για το project παραμένει επιφυλακτική, υπογραμμίζει εμφανώς προβληματισμένος ο κ. Δαλούκας.

Ο ίδιος παρατηρεί πως η επαρχία συνήθως συμβιβάζεται και δυσκολεύεται να αποδεχτεί κάτι καινούργιο όμως εκείνος διατηρεί αισιόδοξη στάση απέναντι στη συμπεριφορά αυτή εξαιτίας της αγάπης του για τον τόπο και τους συμπολίτες του, καλώντας την ίδια στιγμή όποιον επιθυμεί να δώσει ώθηση στην προσπάθεια αυτή.

Σχετικές ειδήσεις